čtvrtek 24. ledna 2019

Jak stříhat růže na podzim

Stříhání okrasné vrby. Roste rychle, nejvíce populární je forma stromku v různých výškách kmínku. Okrasná vrba snáší velmi dobře řez. Potřebuji poradit,kdy stříhat okrasný jehličnan, jehoš název neznám.


Vrba jíva – Salix caprea patří mezi ozdobné stromy, které kvetou časně z jara. Již pominuly silné mrazy, které bránily v prořezávce okrasných dřevin a tak nastal ten pravý čas pro.

Pěstujeme jako rychle rostoucí okrasnou dřevinu. Díky atraktivnímu růžovobíl. Japonskou vrbu je dobré dvakrát do roka ostříhat. DIY: Ako strihať bujne rastúce dreviny.


EN: DIY How to cut vigorously growing shrubs. Niektoré okrasné stromy a kry sa pestujú kvôli svojím . Na zahradě jsou japonské vrby dokonalé jako solitéry (roubované formy), jež vypadají. Japonská vrba je vytrvalý okrasný keř, který není náročný na pěstování.


Potřebuje propustnou půdu a slunné nebo polostinné stanoviště.

Více o pěstování, růstu, . K vyloženě okrasným vyšším druhům patří vrba Matsudova (Salix matsudana´ Tortuosa), či vrba. Vrby se dobře tvarují, modelují a stříhají. Zmlazení okrasných keřů a jak na něj. Japonskú vŕbu Hakuro Nishiki môžete strihať kedykoľvek počas vegetačného obdobia, . Jarní řez okrasných keřů.


Kultivar japonskej vŕby Hakuro Nishiki upúta ružovo-bielymi listami, ktoré vyrastajú veľmi skoro na jar. Rezom podporíme túto farebnosť a . Kdy je vhodné prořezat okrasnou kroucenou vrbu ? Vrbu jívu převislou můžete znát pod názvem kočičky nebo Kilmarnock. Salix integra ´Hakuro-Nishiki´ - vrba japonská, km 80cm. Radek Beneš se velmi často setkává s dotazy, kdy a jak stříhat okrasné dřeviny na zahrádce.


Tak se s námi podělí o svoje zkušenosti. Starší stříhané velké vrby svým vzhledem z dálky někdy připomínají i staré vrásčité olivovníky. Autor: Archiv ireceptar.


Vrba celolistá Flamingo má kouzelně zbarvené listy do růžové. Její nové výhony rostou vzpřímeně a proto je vhodné ji pravidelně stříhat do tvaru koule. Pro zachování tvaru koruny je dokonce vhodné stříhat tuto vrbu 2x ročně.

Vrbové řízky stříháme co nejtěsněji před výsadbou, aby nevysychaly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky