neděle 27. ledna 2019

Jak se pestuji zazimovat begonie

Hlíznaté begonie , jako jedny z mála balkonových rostlin, obvykle bohatě kvetou. Rostliny pěstované v současné době pocházejí převážně z And. Mezi odborníky panují malé neshody, jak správně begonii zazimovat.


Pouštíte se do pěstování rajčat na balkoně? Když ostatním letničkám dochází dech, begónie jsou v nejlepší kondici. Jak zazimovat hlíznaté rostliny, jiřinky, begónie a trvalky?


Víte, jak ji správně zazimovat ? Není to nic složitého. Pokud máte pokojové begónie , . Begonie semperflorens, známé spíše pod lidovým názvem voskovky, jsou až centimetrů vysoké a ze všech kvetoucích begonií se pěstují. How to take pelargonium(geranium) cuttings - Duration: 2:53. Po skončení vegetační sezony je nutné begonie co dokvetly prohlédnout a promyslet si, jak je přezimovat. Dnes si povíme, jak se starat o begónie , aby nám kvetly celou sezónu.


Pěstování a zazimování begonií. V druhé polovině léta hnojíme . Jak tedy pěstovat begonie , abyste se z nich mohli těšit několik let po sobě? Hlízy begonií určené k zazimování vyndávejte ze zeminy ideálně . Oproti jiným begoniím dobře snášejí přímé slunce a nejsou tak křehké. Více o pěstování , sázení a přezimování převislých bolivijských begonii na mém videu.


Pro pěstování begónie v truhlíku jsou vyhledávané begónie hlíznaté, tradiční pokojovou rostlinou je pak begonia rex. Oblíbené díky odolnosti vůči . Begonie převislá je standardně pěstována především v truhlících, hodí se. Jestliže chcete pro jistotu begonie zazimovat ještě před příchodem . Nastal čas uložit a zazimovat jiřinky, begonie a další hlíznaté rostliny.


Nádherné jiřinky zdobí naše zahrady i parky od pozdního léta až do . Převislé bolivijské begonie se pěstují ze semen, ale časem vytvoří hlízy, které. Asi tak od začátku září zanšněte pomalu omezovat zálivku. Před příchodem mrazů (asi tak začátkem října) . Rozhodněte se, zda chcete rostlinu zasadit do země, nebo ji pěstovat v. Buganvílie mohou přezimovat ve sklepě nebo na jiném místě, kde je slabé světlo. Begónie lze snadno přezimovat.


Každý, kdo je jednou pěstoval , je nadšen. Po jejich vysazení dosáhnete bez námahy skvělého efektu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky