pondělí 14. ledna 2019

Jak zpracovat levanduli angustifolia

Je léto jak vyšité a levandule nám už dávno zavoněla na skalkách a záhoncích. Pokud ovšem už levanduli máte, můžete ji množit, a to řízkováním. Chcete, aby vás levandule odměnila záplavou velkých květů? Ať už ji budete pěstovat ze semínek nebo sazenic, poradíme vám, jak na to. Kosmetika, lék i dobrota!


Nádherná a voňavá levandule.

Bylinka, která léčí, chutná a zkrášluje pleť! Naučte se, jak tuto bylinku maximálně využít. Sběr levandule – musíte „vychytat“ tu správnou chvíli. Kdy a jak je třeba provádět řez levandule?


Co tento řez ovlivní? Jedna rostlina, mnoho názvů. Levanduli vyhovují hlinitopísčité půdy. Vsadili jsme na levanduli angustifolia a intermedia.

Rozšiřujeme se s rozumem, aby množství nepřeválcovalo kvalitu a abychom vše dokázali zpracovat. Kolik oleje lze lisem zpracovat , to záleží na vašich silách. Lidově se u nás levanduli říká dulenka, devandule, . Ačkoli levanduli v obchodech najdete zařazenou do skupiny trvalek, jedná se.


Lavandula angustifolia ), kterou lze objevit. Jednou z možností, jak si levanduli namnožit, je její řízkování. Pokud levanduli dobře usušíte, můžete ji využívat celý rok!


Příběh z levandulové farmy. Na našich pěti arech pěstujeme levanduli lékařskou, tedy lavandula angustifolia , i lavandula intermedia, což je ten druh, který známe z obrázků . Někdy se také nazývá . Je snadné se usadit doma nebo na místě voňavé a neuvěřitelně krásné květiny. Než vyrostete levandule ze semen, měli byste je . Jak zasadit levanduli ? Dále byste měli věnovat pozornost studiu, jak pěstovat levanduli se semeny a péči o. Ve srovnání s levandulí úzkolistou má silnější aroma. Herb Oil Zajímavá bylinná vůně připomínající levanduli s tóny eukalyptu a gerania.


Právě tak, jak si zvolíme.

Dalším způsobem, jak pěstovat levandule, je použít vrstvení dospělé rostliny. Je třeba zpracovat předběžnou půdu. Krmení hnoje stimuluje pouze růst zelené hmoty na levanduli , a nikoli květiny, pro které.


Jeden náš fotograf zagentury SABA udělal skvělou reportáž, kde zachytil, jak Srbové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky