pátek 11. ledna 2019

Jak udělat buček na grilu

Plátky bůčku grilujeme cca minut z každé strany. K této pochutině každý ocení čerstvé pečivo a pivo. Libový vepřový bůček marinovaný ve směsi nasekané šalotky a česneku, piva, sojové omáčky, medu a oleje. Starší generace ho pamatuje jako jedno z mála dostupných mas,. Naučíme vás, jak ho udělat křupavý a šťavnatý.


Raději jsem použila grilovací tácek, aby kousky nepropadly grilem na uhlíky. Klasický kus masa z vepřového totiž může na grilu udělat spoustu parády. Grilovaný bůček v celku. Vyzkoušejte nakládaný bůček na grilu. Nejprve bůček budeme marinovat, poté si jej připravíme na gril.


A nezapomeňte na pivo, tím chuť grilovaného bůčku. Recept na bůček připravený na grilu. Budeme potřebovat 5g bůčku - vepřový bok (část špice – je masitý), 1ml piva . A nový gril zcela jistě nezahálel. Bůčkem jsme – jak jinak než – začínali. Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí.


Marinované, ale nesolené. Jaký typ bůčku je nejvhodnější ke grilování? Obecně platí, že na grilování je lepší prorostlejší maso. Ideální je tedy zvolit zlatou střední cestu. Máte rádi dobře vypečený vepřový bůček z grilu ? Není to sice jídlo, které byste měli večeřet několikrát týdně, ale udělat si v grilovací sezóně . Sedla jsem si k internetu a začala hledat různé dobré rady a recepty, jak na asijský bůček.


Našla jsem jich, samozřejmě, hodně. Prorostlý bůček s tymiánem, křupavá šťavnatá žebra a dokonale propečený steak z grilu ? Jakmile vaši hosté dorazí, roztopte gril a naložené maso opečte. Které znamení dokáže udělat nejlepší první dojem? V troubě rozpalte gril a vložte plech s masem.


Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychlé. Těsto na focacciu rozdělte na dvě části (já udělala dvě tenčí placky, by byly pěkně křupavé) a z každé utvořte placku velikosti 15 . Poslední chvíle letního grilování. Ještě stíháte rozestavit gril nebo udělat ohniště a opéct si kousek slaniny, špekáčky nebo upéct .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky