úterý 29. listopadu 2016

Gladioly pěstování v květináče

Mnoho zahrádkářů si stěžuje, že gladioly postupně ztratily barvu, špatně rašily, přes zimu zahnívaly, popřípadě se změnily v mumifikovanou hmotu. Při výsadbě narašených hlíz gladiol je potřeba zvýšená opatrnost. Narašené hlízy gladiol.


Mečíky pěstujeme především jako okrasné a dekorační květiny k řezu. Jak pěstovat gladioly v květináčích. Znáte jejich historii a víte, jak je pěstovat ?

Nechat vánoční stromek v květináči , nebo ho zasadit? Potřebují lehčí půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Více o pěstování , moření, výsadbě, . Pěstování mečíků čili gladiol je vhodné i pro začátečníky.


Pokud dodržíte určité zásady, tato hlíznatá rostlina se vzpřímenými stonky a klasovitým . Ak ste zdatný nielen v pestovaní , ale aj pri práci s vŕtačkou či šraubovákom, vyrobte si. Zobrazit další Přidat řady. Diskuse a dotazy - Pěstitel Zdeněk Bárta bartatasov. Je možné pěstovat gladioly v květináči ?

Listy mečíků mají mečovitý tvar. V červenci až srpnu rozkvétají jednostrannými hrozny květů v nejrůznějších. Rostlinu vysazujeme v únoru do květináče a ponecháme doma do poloviny května. Mezi jarní cibuloviny patří např. Reprodukce mečík pro pěstování v květináčích.


Vykopejte zemi, kde plánujete pěstovat gladioly. Pěstujeme krásné květiny od dětí. Je-li místo je nízká, aby . Rostliny lze předpěstovat v hlubších květináčích. I have been wanting to grow my own herbs for quite awhile now, but have been a little intimidated by it.


Jednou z nejčastěji pěstovaných hlíznatých květin jsou gladioly neboli mečíky. Na přelomu září a října gladioly sklidíme, neboť hlízy nejsou mrazuvzdorné. Ceny cibulí jsou zhruba na stejné úrovni jako u gladiol ale množení je daleko jednodušší. Zálivka začíná, když rostlina vyrazí prvními oddenky.


Vyžaduje vlhké prostředí, takže půda v květináči nebo na záhonu by měla být stále vlhká. Doba výsadby: duben - červen, (únor - červen do květináče ). Mečíky neboli gladioly jsou květiny s nádherně velkými květy. Hodí se také pro pěstování v květináči. Krokusy Krokus je „suchá“ cibulka, stejně jako tulipán, a proto má .

Gladiol Priscilla 01. Nové druhy nižších hrnkových pivoněk lze pěstovat v různých hrncích, nádobách, květináčích. Bohatě kvetou, pěstují se stejně jako klasické . Kopr se pěstuje jako jednoletka, které se nejlépe daří v propustné půdě, musí mít ale dostatečnou zálivku. Silné aroma podpoří dostatek .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky