čtvrtek 24. listopadu 2016

Jak uchovat na jare starsi cesnek

Víme jak a při jaké teplotě živé nástrahy uchovat , ale neznáme jakou teplotu v chladničce máme. Dendrobaena Veneta je velmi vitální a odolná žížala. To je kompostér, který obývají kalifornské žížaly , jež jsou na rozdíl od svých českých příbuzných žravější a rychleji se množí. Už jste se někdy setkali s pojmem vermikompostér, kalifornské žížaly nebo žížalí čaj?


Stálo ho to ovšem život, protože vědci se ho rozhodli uchovat v jeho plné kráse. Kalifornské žížaly jsou taky obří, proč ne. Je to jiný druh, ale i . Pro kompostování ve vermikompostéru se využívá schopnosti žížal rozkládat.


Eisenia fetida, Eisenia andrei). Vermikompostér a kalifornské žížaly. Pomocí žížal se přetváří bioodpad v hnojivo. Speciální druh kalifornských žížal má natolik silný apetit, že . Sousedé směňují žížaly do.


Kdo nekompostuje, není in. Novým trendem je vedle . Ano, žížaly si můžeme poměrně jednoduše vypěstovat doma, buď ve sklepě, nebo na zahradě na kompostu. Mnoho lidi zizaly pestuje udajne i doma, dokonce to ma nekdo napriklad nad sporakem v nejake. Když je pak máme pěkně po ruce, . Při jeho snížení totiž dochází k ukládání a uchování dusíku. Díky pruhovanému vzhledu se jim v angličtině říká tygří.


Tento druh žížal je uzpůsobený ke konzumaci organických zbytků. Dovnitř pak stačí ubytovat kalifornské žížaly , pravidelně je krmit a čekat, až vytvoří vermikompost a žížalí čaj – výborná organická hnojiva. Do vermikompostérů se dávají žížaly kalifornské , žravější příbuzné našich hnojních žížal.


Jejich násada stojí u chovatele kolem dvou set korun, . Koukněte se na nějaké tera forum. Jsou tam návody na chov.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky