čtvrtek 10. listopadu 2016

Jak pěstovat kalinu

Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Dorůstá výšky 3-metrů a stejné šířky. Půdu preferuje vlhčí, humózní, propustnou s pH mírně kyselým až mírně zásaditým. Nejlepší místo je na slunci nebo v mírném polostínu.


Toleruje jak slabě kyselou, tak zásaditou půdní reakci. Pravidelná závlaha je důležitá zejména v prvních dvou letech, než se kořeny důkladně rozvinou. Zcela bez problémů lze kalinu obecnou seříznout takzvaně na babku. Jak provést řez na babku. To znamená, že ji seřízneme jednoduše ve . Do pěstování kalin se může pustit i začátečník.


Pokud budete chtít na zahradu vysadit dmácí druh kaliny, máte na výběr ze dvou možností. Zde přirozeně osídluje horské lesy. Do Evropy se dostala až ve 20. Pro pěstování v nádobách je ideální kalina Eskimo, která roste max.


Pěstování kaliny v nádobách. Keř lze pěstovat jako živý plot nebo jako součást skupinových výsadeb. Adoxaceae) Rod ‎: ‎ kalina ‎ (Viburnum) Které druhy kalin jsou vhodné do zahrady - Sazenička sazenicka. Má ráda polostinná nebo slunná místa.


Vhodná je středně vlhká, humózní půda s dostatkem živin. Tato velikost ukazuje, jak velký je kořenový bal a tedy jak silná rostlina je. Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m. Kalin je velké množství. Viburnum bodnantense ´Dawn´, který se obalí růžovými kvítky v době, kdy.


Modroplodá kalina patří mezi stálezelené ozdoby zahrad. Tuto kalinu můžete pěstovat venku dvěma způsoby – na plném slunci, kde ji . Reportáž o tom, jak pěstovat kaliny a vilín, jaké druhy poznáme, jakou barvou kvetou, jak o ně pečovat. Tušalaj slouží jako podnož pro jiné pěstované druhy kalin.


V záhradníctve som si kúpila krásne kvitnúci ker – kalinu vavrínolistú. Plánujem ju umiestniť na terasu. Ako ju mám pestovať ? Využití: Často pěstovaný okrasný keř, existuje řada kultivarů.


U nás ji lze pěstovat jen v nádobách, protože namrzá. U kaliny bodnanské je zajímavý i netradiční termín kvetení – listopad až leden. PĚSTOVÁNÍ : Pěstuje se v několika odrůdách (např. kulovitá květenství s pouze sterilními květy, odrůdy s barevnými listy nebo plody).


Většina z nás zná kalinu obecnou (Viburnum opulus) jako vyšší keř obsypaný ozdobnými krémově bílými koulemi květů. Dosahuje výšky až 3 .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky