pondělí 7. listopadu 2016

Jak zalévat tuje

Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot? Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. Túje čili zerav západní (Thuja occidentalis) má velmi široký sortiment kultivarů.


Najdeme mezi nimi typy různých tvarů – vysoké stromovité, . Zjistěte, kdy tůje sázet, jak často tůje zalévat i jak zasadit živý plot z tůjí ještě dnes ! Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o pěstování tůjí. V případě čerstvého zasazení je nutné túji , jako každý čerstvě zasazený keř, řádně zalévat. Nejdůležitější je vydatná zálivka ihned po výsadbě. Výsadba thují v prosinci? Za rezavé túje může sucho, mokro, molovky, houby i. Nejoblíbenějším druhem tújí je Smaragd.


Nejčastěji pěstované jehličnany u nás jsou túje. Tento název si zasloužily díky svému smaragdovému . Prosím radu ohledně tújí. Mám nekrytou terasu na kterou dost fičí.


Jaký druh tújí se hodí? Dáváte do květináčů okolo stěn . Do přehoustlých korun tújí se dostává méně světla a dochází k postupnému žloutnutí, hnědnutí a prosychání bazální části stromu. Jak rozmnażać Thuje Smaragd? Ale pozor, sázet je vhodné jen do . Doporučujeme, pokud chcete pěstovat tuje v květináčích v zimě venku, tak určitě ne v plastových nádobách.


Ale kamenina, keramika, beton, kde . Zasadíte-li túji na slunné až částečně zastíněné místo do půdy, která dobře odvádí nadbytečnou vodu, ale nevysychá, stane se vaším věrným . Jinou tújí hodící se do živých plotů je túje Smarag která má pyramidální vzhled a smaragdovou barvu. Pěstují se ale i malé odrůdy, které jsou . Reznutí tují a jak mu zabránit. Příčin hnědnutí a zasychání tují může být opravdu mnoho, a tak je často nesnadné přesně určit důvod. Prodej tújí na živé ploty a jiných okrasných stromků - Túje Plicata.


Záhon udržujeme v čistotě a pravidelně zaléváme. Od května do srpna, provádíme každé tři týdny až měsíc. Například Konifer dle návodu.


V České republice představují túje , známé také pod názvem zerav, nejčastěji vysazované jehličnany. Většinou se používají jako živé ploty, protože se jedná o. Na závěr pro vás máme tipy, jak si túje udržet v co nejlepším stavu. Nezapomínejte na pravidelné zalévání.


Sucho tújím nedělá dobře. Túje není náročná na půdní typ, snáší kyselou i alkalickou reakci, ale nesnese vlhkostní extrémy: zem nesmí být ani podmáčená a ani . Tyto rostliny musíme po nasazení zalévat , déle trvá, než zakoření a začnou růst. Při nákupu dbejte, aby túje nebyly přeschlé, musí mít svěží barvu, měli by rašit . Navzdory rozšířeným představám nemusí být nutně jen z tújí. I přesto je nutné ze začátku rostliny pravidelně zalévat , dobré je i mulčovat, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky