pondělí 28. listopadu 2016

Jak zalozit bylinkovy vyvýšené záhony

Založení zvýšeného bylinkového záhonu. Střed tohoto záhonku tvoří vyvýšený soustředný kruh, který opět ohraničte pečlivě poskládanou vrstvou kamenů. Můžete je samozřejmě spojit . Vyvýšený záhon je z pohledu skutečného zahradníka vlastně jen takový. Důkladný, hluboce založený záhon vám pro zeleninu doporučí jako mnohem. Obří bylinková spirála vytvoří jedinečné mikroklima a větší plochu.


Velmi jílovité půdy si žádají drenáž, alternativním řešením jsou vyvýšené záhony. Ovšem za extrémně suchého a horkého počasí zde budou . Jaro je ideální čas pro založení bylinkové zahrádky, která vás bude těšit po celé léto i. Vyvýšené záhony se staly doménou posledních let. Jejich příprava je sice náročnější, avšak menší fyzická únava při . Stačí vytvořit bylinkový kopeček a osázet jej bylinkami v různých barvách. Kdy založit vyvýšený záhon. Nejvýhodnější dobou na založení vyvýšeného záhonu je časné jaro.


Z plochy pro příští vyvýšený záhon nejdříve . Rám spirály na bylinky. Unsubscribe from Laco Ceky? Aby byly stále čerstvé a po ruce. Založte si bylinkovou zahrádku, ve které vám poroste koření do kuchyně i léčivé bylinky. Nejenže se nemusíte při pletí a sklízení ohýbat, ale zároveň můžete založit.


To můžete založit buď v úrovni terénu, nebo na vyvýšeném záhonu ohraničeném proutěnými hatěmi či dřevěnými prkny. K dalším variantám patří vyvýšené bylinkové zahrádky nebo tzv. Na stavbu spirály použil autor celkem 3ks oklepaných cihel, ve špičce je řad cihel a největší průměr. Uplatnění tedy nacházejí v přírodních, permakulturních, bylinkových , ale.


Tak vznikli prvé bylinkové záhony , ktoré mali výsostne úžitkový význam. Bylinková spirála od čtenáře Martina S. Taková úprava je nazývána bylinková spirála. Tento spôsob je vhodný najmä vtedy, ak spotrebujete väčšie množstvo rastliniek.


Taktiež to môže byť vyvýšený záhon , vďaka ktorému docielite . Může sloužit jako bylinkový či zeleninový záhon, proto je . Jak si tuto i na pohled velice pěknou bylinkovou zahrádku vyrobit, se dozvíte od kutila Pavla Zemana. Jak jej založit : V prvé řadě si musíme rozmyslet z jakého materiálu vytvořit bednění záhonu a jak velký záhon chceme mít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky