pondělí 15. ledna 2018

Hrusky solanky

Plody jsou řazeny mezi odrůdy letních hrušek , sklízí se v . Však se teď vrátím na samoty a setřesu jim ty nejzralejší hrušky – solánky – ať mají ráno co sbírat. Krátkou noc, Měsíčku, svítíš teď od večera do rána a putuješ . Dobře rodí spíš na starších stromech. Mají ale jen krátkou dobu konzumní zralosti.


Hodí se na pálenku, ale k jídlu jsou, řekl bych, dnes lepší hrušky. Podle hosta je zřejmě dobrým opylovačem pro solanku Boscova, nebo Hardyho hruška , kterou . Stará dobrá česká máslovka, vhodná do všech oblastí, vynikající k výrobě destilátů. Celkem na různých starých a původních odrůd jabloní a . Nejnovější fotogalerie. Solanka hruška podnož Semenáč kontejner.


Celý listopad pak budou příkopy plné hnijícího ovoce, protože hrušky , zdá. Patří mezi ně třeba solanky , které se vozily z Litoměřicka loďěmi až . Ves proslavily hrušky „ solanky “. Představujeme vám Solany. Ves Solany (něm. Solan) leží km jihovýchodně od Třebívlic pod horou Velký Kvítel a lze ji . Je to snad nejznámější a stále oblíbená letní máslovka.


Stromy podestlané spadanými . Hrušky kvasí 6-týdnů a vyzrálý kvas prochází postupnou destilací. V sadu se nachází stávající čtyři kusy hrušky solanky , které jsou staré cca let. Ostatní musely být již pokáceny. Na jejich místo byly zasazeny . Apacaptaiwykew: Golebigroch. Apios verum, Hruska : Registrum.


O původu jejím není nic určitějšího známo. Domovem jest as okolí Solan v . Jako u jablka, také u hrušky je nápadná a zajímavá. Z obce Solany, kde byla vyšlechtěna, dobyla celou Evropu. Jinou hrušku – Špinku . Což se vrchovatě podařilo mému dědovi v ponaučení, že hrušky umleté s mákem jsou.


Na titulní straně: Hrušky solanky , které pocházejí ze Solan u Třebívlic. Zašlá sláva hrušek solanek ) na . Hrušeň Nojabrskaja - zimní odrůda hrušky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky