středa 17. ledna 2018

Jak vyvazovat révu

Vyvazování révy vinné. Kategorie Pro vinaře 10. Dny se stále prodlužují, Slunce nabírá na síle a teplota se zvyšuje. Tyto změny pociťujeme . Zima se nám přehoupla a vy, pokud ještě nemáte hotový řez - právě teď (březen) je na to naprosto ideální čas i teplota. Pro upevnění rostliny k opoře použijte například vyvazovací bužírku nebo klipsy.


Všechny obrůstající výhonky – zálistky, což jsou mladé letorosty . Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě? Jak vyvazovat vinnou révu. Tedy - na jaře třeba v dubnu zasadit, nechat jeden výhon, vylamovat zálistky, vyvazovat ke kůlu. Když má rostlina živiny a vodu, vyroste za . VYVAZOVÁNÍ VINNÉ RÉVY. Různé způsoby tvarování tažňů na vysokém vedení révy.


Výhodou Moserova vedeníje, že se nemusí vyvazovat plodné dřevo. Provádí se nejlépe v předjaří po deštích a za podmračného počasí, kdy je réví dostatečně pružné. Vodorovná, mírně obloukovitá nebo vysoce . Krátká ukázka stříhání odrůdy Rulandské šedé ve vinici Karlík, trať Kameny v jihomoravských Šardicích.


Při pěstování révy vinné na pergolách může velmi snadno docházet k. Při vyvazování musíme dbát na to, že letorost roste nejen do délky, ale i tloustne. Vodící dráty poslouží jako opora pro rostoucí vinnou révu. Drát do vinice z vlastní tažírny. Sázení a vyvazování vinné révy. Dráty do vinice vyrábíme ve vlastní . Vinná réva je krásná i užitečná a je to jedna z nejdéle pěstovaných rostlin.


Pokud si nejste jistí, jak vyvazovat a prořezávat vinnou révu , poraďte se s . Stejně jako všechny ovocné dřeviny má i réva svůj specifický řez. V létě prvního roku se zapěstuje hlavní výhon, který se vyvazuje k opoře, zatímco všechny . Po řezu hned rostliny vyvazujeme , takže ještě do kapsy nějaký kousek provázku. Réva sama o sobě plodí na jednoletém dřevě, které vyrůstá z dvouletého a to . Vinnou révu u kůlů jsem viděla na Pražském hradě pod zahradou prezidenta. V Česku se každá vinice. Z toho jeden se vyvazuje stále k opěrnému kůlu.


Sazenice se vyvazují zhruba po dvou letech, až dosáhnou potřebné výšky, proto si vyvazovací drát uschováme, než to . Lianovitý růst révy vinné můžeme velmi dobře využít k pokrytí různých. Skončilo období řezu a vyvazování révy vinné. Předčasné jaro a zvýšené teploty nyní rychle přibližují období započetí tzv.


LENKA NESTARCOVÁ, vinařka, vinohra vinná réva , víno, vyvazování , stín. Informace o fotografiii .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky