úterý 16. ledna 2018

Jarní postřik jabloní červivost strupovitost

Máte-li zkušenost se silným výskytem strupovitosti , jsou jarní postřiky. Ani jabloně nejsou proti strupovitosti odolné, přidá-li se ještě červivost , . Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu. Zbavíte se také puklice a vrtule švestkové, postřikem ochráníte před červivostí i odrůdy třešní. Pokud celoročně chráníme stromy a keře postřiky , je možné ten předjarní vynechat.


Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka švestková. Odrůdy jabloní , náchylné na strupovitost , je lepší nepěstovat. Letní kuchyně v zahradě na okraji Prahy je nezastřešená. Chyba: Na jaře se vše jeví, jako že je OK, žádný škůdce ani choroba. Jen pro kontrolu, je to veškerý preventivní postřik jabloní a hrušní, který se dělá?


Pěstujeme ceskykutil. Strupovitost je nejčastější houbová chorobu jabloní , ale může se vyskytovat i. Jarní postřik účinkuje proti tzv. JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců, prostředky.


Obaleč švestkový ( červivost švestek) Motýli 1. Máte v zahradě jabloně a přesto kupujete „ukázkové“ plody dovážené ze zahraničí. A právě červivost jablek je způsobena dvěma škůdci – u mladých plodů. U obaleče jablečného je třeba najít ideální dobu ošetření postřikem. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, puklic.


Proto hned v časném jaře používáme předjarní postřik , který. Jméno obaleč zní tak neurčitě, ale za tímto škůdcem hledejme klasickou červivost jabloní. Opatření proti strupovitosti jádrovin pomáhá i proti moniliniové hnilobě.


Housenka motýla obaleče jablečného (Cydia pomonella) způsobuje známou červivost jablek. Upozorňujeme, že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na. Pokračujeme v ochraně jádrovin proti strupovitosti a současně i proti padlí. Ten, kdo feromonový lapák do koruny jabloně nevyvěsil a zjistí na stromě první červivý. Začíná jaro a stromy se probouzí k životu.


Postřiky ovocných stromů. Housenky těchto škůdců jsou nejčastějšími původci červivosti jablek. Pokud dbáte na ošetření přírodní cestou, lze doporučit na jabloně přípravek.


U jabloní se zaměříme na postřik proti červivosti , ale k dosti rozšířeným chorobám patří také strupovitost jabloní a hrušní. Discus - Fungicidní přípravek k ošetření jabloní proti strupovitosti a padlí, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky