středa 31. ledna 2018

Jablíčka z kdoulovce

Kdoulovce a okrasná jablíčka. Jsou totiž plné vitamínů, voňavé, chuťově zajímavé a dá se z nich připravit spousta. Tmavě žluté plody kdoulovce jsou menší než kdoule a na rozdíl od nich . Nejznámějším výrobkem z kdoulí je marmeláda charakteristické chuti.


Z histo- rických pramenů se dozvídáme, že v některých krajích měla dívka řezat barborky. Davi- dovu, mandloň trojlaločnou apod. Kdepak, takto vypadají plody kdoulovce.


Jedním z nich je marmeláda. Však této dobrotě taky daly jméno. Využití plodů kdoulovce. Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:.


Tvrdé a silně aromatické plody kdouloně obecné svým tvarem připomínají jablka či hrušky. Po tepelné úpravě se z nich však stává měkká a . Na podzim se z nich vyvinou malvičky. A malý bonus na závěr - malvičky jsou vonné.


Mnoho lidí tápe jak poznat kdouloň od kdoulovce. Svoji trpkost ztrácí tepelnou úpravou a džem z nich je naprosto famózní s krásnou vůní a výjimečnou chutí. V podstatě je můžete zpracovat stejně jako jablka nebo hrušky. Plody kdoulovce se ale nekonzumují.


Oloupeme a vykrájíme kdoule a jablka , dužninu nakrájíme na kostičky. Z kdouloní se sklízejí žluté plody podobné jablkům nebo hruškám. Většinou je lze zpracovat stejně jako hrušky nebo jablka např. Zatímco kdoulovce jsou jen keříky, jejichž plody jsou malé asi jako. Nádherné a voňavé kdoulovce z minulého týdne.


Včera jsem dala jemně nakvašený med s nastrouhanými kdoulovci, skořicí a kardamonem . Na nenápadných keřích se ukrývají malá jablíčka. Vzhledem k vysokému obsahu pektinu plody kdoulovce i výrobky z něj . Když jsem na internetu hledala využití plodů kdoulovce v kuchyni, nic moc. Vypěstujte si zlatá jablka :) plody kdoulovce se nedají jist, zato krásně voní.


Myslim, ze je idealni cas sklizet kdoule. To žluté na fotce totiž nejsou jablíčka , ani hrušky. Já si už několik let dělám osvěžující elixír z dvou kdoulí a asi tak dvou deci vodky. Jednu z největších sbírek okrasných jabloní u nás čítající přes dvě stovky. Ne všechny však mají dar koulení, protože na některých stromech visí jablíčka šišatá,.


Aranžmá z okrasných jablíček, plodů kdoulovce a jablek. Chaenomeles x superba). Rozveselí vás všechny včetně kultivarů, které z nich vzešly. Nižší a kvetoucí plot z kdoulovce.


Po odkvětu zůstávají na větvích vyvíjející se plody – kulaté, žlutavé malvice připomínající drobná jablka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky