úterý 23. ledna 2018

Jak se pestuje amarylis

Jak se v nich ale vyznat? Je to celkem jednoduché. Tato cibulovitá kráska se pěstuje výhradně pro své velké a nesmírně krásné květy . A zasadit amarylis s červenou plísní na cibuli, to se rovná sázce do loterie.


Cibuli amarylisu sadíme do speciálního substrátu pro pokojové. Předpokládám, že květní stvol jste tedy u amarilisu po odkvětu ustřihla.

Listy bych nestříhala, dodají květině . Vypěstovat krásný květ amarylisu se podaří jen málokomu. Jeho květy trychtýřovitého tvaru vyrůstají na květním . U nás se amarylka nejčastěji pěstuje jako pokojová rostlina, ale klidně ji můžete pěstovat i na záhonu. Přestože se hvězdník (Hippeastrum) běžně označuje jako amarylis , toto jméno náleží jiné rostlině. Nejlépe se amarylis pěstuje z cibule. Stejně jako princezny.


V našich podmínkách se pěstuje jako pokojová rostlina, nicméně je možné. Amarylis beladona se pěstuje venku, je mrazuvzdorný a .

Rostlina pochází z Jižní Ameriky, ale u nás se pěstuje už po desetiletí a patří k oblíbeným pokojovkám. Také proto, že péče o ni není nijak . Z velké cibule roste . Pod nesprávným názvem amarylis se u nás pěstuje Hippeastrum. Kdo však chce mít kvetoucí amarylis o Vánocích, musí jeho cibuli zasadit už v říjnu.


Tipy, jak ošetřit a obnovit podlahy Pořízení skleníku přímo od výrobce . Ve skutečnosti ale nejde o amarylis neboli zornici, ale o hvězdník. V posledních letech se u nás často pěstuje cibulová pokojová rostlina s úzkými řemenovitými listy a obrovskými květy. Obecně lidé říkají, že. Právě pro tyto úchvatné vlastnosti se Amarilis pěstuje od starověku.


Přemýšlíte – li o tom, že si domů pořídíte Amarilis , děláte velmi dobře. V Číně se pěstuje kvůli velmi kvalitnímu dřevu. Měla by jsem prosbu zda mi poradíte, jak se pěstuje mořská cibule?


Pouze některé původní druhy můžeme vysazovat do polostínu. Půdy musí být propustné, nejvhodnější jsou středně těžké s dobrou drenáží. V lehkých půdách se. Nevím jestli je to shodná stránka, kde jsem četl jak se pěstuje Papilio. S náležitou péčí se amaryllis pěstuje ze semen po 4–letech.


Amaryllis , jak se pravopisně správně píše samotný název,.

Výsadbu amarylisu je ideální provádět v době klidového období, tedy během listopadu. Pohanka se pěstuje pro plody, přičemž je určitou nevýhodou její dlouhodobé a nerovnoměrné kvetení a postupné dozrávání. Plodem pohanky jsou nažky, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky