čtvrtek 11. ledna 2018

Jak stříhat odkvetlé růže video

Instrukážní video portálu zahradkar. Tématem dílu je správný řez po odkvetení růží. Používá se hlavně u stromkových a velkokvětých růží a používá se na zkrácení příliš rychle rostoucích výhonů.


Jde v podstatě o odstranění odkvetlých poupat. Postranní výhony, které právě odkvetly , odřežeme asi na cm. Udržovací řez pak spočívá v odstraňování všech odkvetlých výhonů blízko u .

Odkvetlý květ odstraňujeme ještě před úplným opadem korunních plátků, tj. U velkokvětých růží s odkvetlým květem odřezáváme . Revize Keře růží po odkrytí prohlédneme. Než začneme stříhat , jednotlivé kroky si dobře promyslíme, abychom . Popínavé růže s ohebnými výhony (Rambler) nevytvářejí trvalou.


Pokud se chcete dozvědět jak správně stříhat růže po odkvetení, podívejte se na toto video. Růže - střihání růží - jak stříhat růže. Péče o růže zahrnuje kromě pravidelného hnojení i stříhání.


Your browser does not currently recognize any of the video formats available.

Click here to visit our frequently. Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Každá růže vyžaduje jiný postup a proto je tu náš průvodce, včetně praktických . Odkvetlé květy průběžně odstraňujte pod rozvětvením, tedy v celých květenstvích. Ať už pěstujete růže popínavé, keřové či stromkové, všechny budou s blížící se zimou.


U těchto růží si pamatujte jednu zásadu: čím méně je stříháte na podzim, tím. Nová zábava v době koronaviru: Lov na medvědy. Opakovaně kvetoucí druhy růží se nazývají remontantní a kvetou několikrát za sezonu, obzvlášť pokud jim pravidelně odstraňujete odkvetlé.


Jak řezat odkvetlé růže ? Otázka: Poradíte mi, kdy a jak nejlépe odstřihnout odkvetlý květ na růži ? Abychom podpořili další vlnu květů, která nastane zhruba za týdnů, je nutné odkvetlé květy odstřihnout. Chcete-li se těšit ze zdravých, bohatě kvetoucích růží , bude nutné. Dále pak je u vícekrát kvetoucích odrůd důležité pravidelné pročišťování: odkvetlé květy se odstraňují zejména proto, aby.


A pokud najdete planý výhon, který vyrůstá z kořenů, zkuste ho raději vytrhnout než stříhat. Růže se stříhají poprvé na podzim. Některé druhy přitom až touto dobou napadá houbová choroba černá skvrnitost. Proto růže preventivně . Stříhání růží po odkvětu je takzvaný letní řez růží.


Po odkvětu řez omezíme jen na zkrácení odkvetlých postranních výhonů na tři až pět oček.

Odstraňujte pečlivě odkvetlé květy růží i rododendronů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky