pátek 19. ledna 2018

Jak na štěnicím na prstu

Kultivar Serotina dorůstá délky až metrů. Mladé výhony jsou tenké, zelené až . Lonicera periclymenum L. Tento huste vetevnati kei ma. Je to pnoucí , liánovitý opadavý keř, s poměrně hustým a pravidelným větvením.

V katalogu nemáme podrobnější informace o zimolez ovíjivý. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Zimolez ovíjivý má dlouhou léčivou historii. Je to dřevina, méně často keř, zpravidla popínavá liána z čeledi zimolezovitých . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Dobrý den, roste nám na zahradě LONICERA PERICLYMENUM L.

Stonky a listy mají nafialovělý nádech, zatímco květy jsou purpurově červené a mají příjemnou vůni. Dorůstá do výšky až metrů. Kvete v období května až července. Pod pojmem zimolez si většina lidí představí popínavou rostlinu – pravotočivou ovíjivou liánu, která zdobí nejednu českou zahradu či park. Další druhy zimolezu.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné . Vstřícné listy na rozdíl od mnoha druhů zimolezů nejsou srostlé. Ovšem pohledné jsou i listy zimolezu a rovněž tmavé plody. Autor: Archiv ireceptar. Nejběžněji pěstovaným druhem je zimolez . Foto: Adéla Taitlová, Právo.


Původem z jihovýchodní Asie. Jemná ovíjivá liána dorůstající délky 5-m. Odlišuje se tím, že nemá terčovitě srostlé horní páry listů.


Mám druhý rok zasazený zimolez , vypěstovaný z řízků.

Je asi do 1m vysoký a má cca šlahounů. Nevíte jak dlouho trvá, než začne rostlina . Popínavá rostlina,známá pod názvem Růže z Jericha. Má zajímavé květenství a hezky voní.


Odolná popínavka vyžadující však oporu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky