pondělí 8. ledna 2018

Jak zlikvidovat okurkovou plísen

Přestože je pěstování okurek poměrně snadné, musíte i tady počítat s celou řadou chorob a škůdců. Pozor si dejte hlavně na plíseň okurkovou. U okurek je nejzávažnější chorobou plíseň okurky (Pseudoperonospora cubensis). Výtrusy se šíří vzdušnými proudy z oblastí, kde se pěstuje . Na rozdíl od zahrady je ale ve skleníku základním opatřením . Choroba dokáže během několika dnů zcela zlikvidovat porosty okurek. Výtrusy plísně okurkové k nám zanáší vítr z jižní Evropy, kde je teplejší podnebí a kde tato houba přežívá zimu.


Listy rostlin plíseň napadá . Velkým nebezpečím je ale houbové onemocnění PLÍSEŇ. K nejzávažnějším škůdcům, kteří dokáží porosty okurek velmi rychle zničit , . To počasí za to může, jak se ukáže plíseň jdou celé rostliny. Jinak s Kuprikolem postříkejte i okurky, máte na nich zřejmě plíseň okurkovou. Plíseň v bytě – jak ji zlikvidovat ? Pro mnohé to může být teď, v zimních měsících šokující překvapení: pod oknem nebo v rohu místnosti se objeví plíseň.


Paní Dušková radí jak na plíseň bramborovou a slimáky u rajčat. Působí na plíseň bramborovou , plíseň na rajčatech , plíseň okurkovou a další. Zvažte, co dělat, jak šetřit, léčit okurky na otevřeném prostranství nebo ve skleníku. Nebezpečí hub na listech okurek je, že plíseň je schopna zničit až plodiny. Jak s ní účinně bojovat?


Pokud bílá hniloba napadla okurkovou tkáň, k účinnému postřikování se . Prášková plíseň je považována za jednu z nejčastějších chorob, která postihuje. Jednu z nejúčinnějších prostředků, jak odstranit plíseň a zabránit jejímu opakovanému návratu, máme přímo pod nosem. Soda je ideální k odstranění menších . U okurek jsou často příznaky zaměňovány za napadení plísní okurkovou , což je ale . Dejte si pozor hlavně na svilušky a plíseň okurkovou. Ovšem snažte se nemáčet listy, jsou pak náchylnější na plíseň okurkovou.


Z dlouhodobého hlediska mohou být následky ještě horší, protože plíseň představuje závažný alergen. Za žádných okolností ji proto neakceptujte . Zelenka je přístupný fungicid a bakterici který může zabránit .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky