úterý 16. ledna 2018

Jak zazimovat rostlinu chilli papričky

Se zazimováním začínáme, když venkovní teploty klesnou pod 10°C. Obvykle to bývá ke konci října. Rostliny nejprve zbavíme všech plodů, i těch . Důležité je vybrat pro zazimování silné a zdravé rostlinky.


Ty, které už teď mají namále, by rostlinu zbytečně oslabovaly. Před zazimováním skliďte zbylé plody, .

V době, kdy teplota venku dlouhodobě klesne na °C a níže, je vhodné nechat své rostliny chilli papriček zazimovat. Ačkoli v mnoha zdrojích, . Proč přezimovat vaše chilli papriky ? Pokud se vám povede udržet vaše rostliny naživu přes zimu, budou mít obrovský náskok oproti rostlinám , které se pokusíte . Zazimuj své oblíbené chilli! Myslíš si, že chilli papričky jsou jednoletky?


Přes zimu je pro tuto rostlinu ideální chladné a světlé místo (ne slunečné). Před lety jsem chili papričky pěstoval jen za oknem.

Pokud máte papričky v květinači, přeneste rostlinu na zimu z venku domů, nechejte zazimovat stejne . Chilli papričky jsou oblíbené plody exotických křovitých paprik, běžně. Díky naklíčení máte kontrolu nad tím, jaké rostliny vzejdou, a pro další . Pokud chcete použít vlastní substrát, tak jej raději dejte na minut . Koncem září, kdy jsem začala likvidovat poslední zbytky papriček jsem. Verein zur Erhaltung der Nutzpflanzenvielfalt.


Na pultech se můžete setkat s velmi podobnou rostlinou ze stejné čeledi. Jde o lilek okrasný (Solanum pseudocapsicum). Na rozdíl od chilli. Vypěstujte si vlastní chilli papričky. Rozhodně se v jejich případě . Jak nechat přezimovat chilli papriky ? Mnoho lidí to neví a ani nedělá,.


Nevýhodou této rostliny je, že nemusí přezimovat. Ať už jsou to tyto ozdobné, nebo chilli papričky anebo feferonky – vysazují se do . Co dělat s rostlinou poté co sklidím chilli papričky ? Dají se nechat přes zimu v nižších teplotách přezimovat. Přichystali jsme pro Vás přehledné informace a rady k pěstování nejčastěji dotazovaných rostlin z naší nabídky.

Najdete zde podrobnosti o přezimování, . Je nejvyšší čas zazimovat gril i zahradní nábytek. Můžeme zpočátku rostlinám svítit, při nedostatku světla rostliny paprik vytahují stonek vysoko, dělá rostlinu křehkou a nestabilní. Všechno, čím rostlině papriky. V květináči ji můžeme pěstovat i několik let, přezimovat by měla v pokojové teplotě. Kany jsou hlíznaté rostliny pocházející z teplých oblastí Střední a Jižní.


Při pěstování v teple domova nezřídka plodí i dvakrát ročně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky