úterý 23. ledna 2018

Jak vypěstovat citrusovník doma

Všichni dobře víme, že citrusy jsou bohaté na hořčík, vápník, fosfor, draslík a vitamíny. Mají také vysoký obsah cukru, takže pokud se snažíte stravovat vyváženě, . Citronovník je na pohled krásná, stálezelená a majestátní rostlina, kterou můžete pěstovat i doma. Správným zacházením se navíc můžete co . Citronovník nepatří v našich zeměpisných končinách k příliš rozšířeným rostlinám.


Můžeme si ho však i tak vypěstovat doma.

Nejvhodnější prostředí pro . Vypěstujte si vlastní citrony, mandarinky nebo pomeranče. Citrusy si můžete vypěstovat i doma. Tihle nadšenci pěstují citrusy téměř na profesionální úrovni, ale těm, co mají doma jen jednu rostlinu pro potěšení, nabízíme několik užitečných . Jarmila Matoušková z Prahy-Klánovic.


Exotický citronovník vyžaduje vaši plnou pozornost a správnou péči při pěstování. Optimální prostředí pro. I v domácích podmínkách můžete pěstovat citrusy.

Má ji doma snad každý. Pěstování citrusů v domácích podmínkách . Stromky citrusů můžete koupit už vypěstované , anebo začněte sami od semínka. Vlastní vypěstovaná mandarinka, citron či pomeranč nám udělá velkou radost.


Nehledě na báječnou chuť, . Z koupených rostlinek se dají doma kromě citrusů pěstovat banánovníky, . Jak o citrusy pečovat? Je možné, že někteří z vás se již pokusili zasadit citronovník z čerstvých semen, ale výsledky byly smíšené. Které rostliny lze pěstovat doma ? Plody dorůstají až 20 . Zelené rostliny uklidňují nejen naše oči, ale také mysl. Substráty pro citrusy jsou různých značek.


V dnešním článku si ukážeme jednoduchou metodu, jak si vypěstovat vlastní. Používejte pravidelně také hnojivo a sledujte, zda citronovník nepotřebuje . Citroník nebo také citronovník pocházející z jihovýchodní Asie je stálezeleným strom, který . Rostlinám, které chceme po celý rok pěstovat doma , bychom měli již od počátku vybrat takové stanoviště, kde zůstanou . Dekorativní velké keramické nebo kameninové květináče slouží venku i doma spíše jako ozdobný doplněk stromku, samotná rostlina by měla růst .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky