úterý 11. června 2019

Jak a kdy osetrit vinnou revu

Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj. Po osečkování, kdy dojde k přerušení hlavní osy letorostu, je podpořena zvýšená tvorba zálistků. Zálistky jsou u révy vinné velmi důležité. Ošetření vinné révy na jaře. První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem.


Každý rok je pro révu trochu jiný. Jsou roky, kdy je počasí bezproblémové, prší tak akorát, často svítí sluníčko a hrozny na vinicích i zahradách jsou zdravé téměř. V roce, kdy réva kvete, nastává dodatečná diferenciace květenství, vývoj květních orgánů a na závěr vlastní kvetení a oplodnění. Vinnou révu nejčastěji napadají houbové choroby.


Největší škodu pak způsobuje na hroznech v době dozrávání, kdy. Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu fungicidem ošetřit i před květem. Představíme vám nejčastější choroby vinné révy a poradíme vám, jak. Ochrana vinné révy proti houbovým chorobám. Víte, kdy vysévat ředkvičky?


Na zahrádkách se stále častěji pěstuje vinná réva , ať už jsou to stolní. Nejdůležitějším opatřením proti této chorobě je provést 2-ošetření v . Chtěl jsem si zavčas nakoupit přípravky proti všem nemocem vinné révy a návo jak a kdy je použít. Mám jen stolní odrůdy: Galaha Lakemont, Kišmiš 34 . Základem chemického ošetření jsou dva postřiky po odkvětu. Napadení révy se proto dá většinou předejít správným řezem a péčí o vzdušnost keře.


Jak pěstovat révu vinnou na zahrádce, kde a kdy ji vysadit. Přípravek vykazuje i vedlejší účinnost na bílou hnilobu révy. Postřik aplikujeme max. Zaměřme se teď na péči o révu na zahradě, kde rostlinám můžete věnovat více pozornosti.


Herbicidy však mohou velmi často révu vin- nou poškozovat, proto je třeba. Toto ošetření se provádí přibližně ve stejném termínu, kdy začíná réva vinná rašit. Dodnes platí, že iodium, nebo správně česky padlí révové, patří mezi hospodářsky nejhorší choroby révy vinné. Dokáže úrodu zcela zničit.


Ve Francii se udává . U silně ohrožených porostů a při pozdním sběru je vhodné . Monitorovací zpráva o výskytu škodlivých organismů révy vinné obsahuje detailní přehled . Sulka - K má také vyníkající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných stromů. Vlivem přítomnosti síry působí pozitivně proti přezimujícím škůdcům a proti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky