úterý 11. června 2019

Jak zazimovat lilie v kvetinaci

Lilie v květináči jak zazimovat. Na podzim jsem koupila lilie v květináči a nevím jak je mám zazimovat. Do květináče vysazujte maximálně tři cibule.


Třebaže se jedná o rostliny s . Cibulnaté lilie (Lilium L.) můžeme úspěšně pěstovat i jako hrnkové rostliny, čili v květináči či truhlíku na balkóně nebo terase. Orientální lilie je lépe pěstovat v nevytápěném skleníku. Jsem zvědavá, jak přežijí letošní zimu. Pokud chceme mít jistotu že v květináči přez zimu venku nezmrznou můžeme květináč umístit v nevytápěné místnosti třeba i ve sklepě. Jak se na jaře objeví . Spodní kořenový systém se v květináči nemůže tak přirozeně rozložit jako venku v půdě.


Je omezen stěnami květináče a proto . V březnu cibule vyjměte, očistěte je od zbytků zeminy a vysaďte je do čerstvého. K pěstování lilií na zahradě si můžete vybrat jak. Krásou nás okouzlí jak botanické druhy lilií ve volné přírodě, tak nespočetní kříženci pěstovaní jako okrasné rostliny v zahradách a parcích.


Přes zimu schováme do nevytápěné místnosti nebo i do sklepa. V květináči lilie nepřesazujeme každý rok jen. Také je důležité rostliny zazimovat dříve, než teploty klesnou pod bod mrazu. Budou sice miniaturní, ale právě díky jejich velikosti pro ně najdeme snadno umístění na balkoně, v květináči nebo truhlíku na okenní římse.


Velká část balkónových rostlin v květináči pochází z jižních krajů a českou zimu by nepřežily. To se týká oleandrů, durmanů, olivovníků, citrusů i . Mám je v květináči na odpoledním slunci, zalévám a přihnojuji. Z pestré palety běžných záhonkových rostlin jsme vybrali doslova šlechtičnu, symbol nevinnosti – lilii. Dobrý den, chci se zeptat na výsev semen lilie zlatohlavé.


Tato vytrvalá cibulovitá květina zažívá v. Kaly jsou vyhledávané pro své nádherné květy se zajímavě tvarovanými, velkými toulci. Některé druhy kvetou v zimě, jiné v létě. Mnohým z nás každým rokem vyrostou na zahradách. Jedná se o vytrvalé pozemní . Nezapomeňte na podmisky a otvor v květináči. Jehličnan můžete před Vánocemi vyzdobit jedlými ozdobami jako sušená jablka a pomeranče, . Dosny neboli kany, při správném pěstování a zimování jsou v podstatě „ nezničitelné“.


Přibližně v únoru se rostliny probouzejí ze „zimního spánku“ - pučí nové listy, výhony, na vyzrálých větvích se objevují poupata. Doporučuje se první rok pěstovat sazenice v květináči a doma zazimovat ,. Paní Daniela Dušková nám ukáže, jak pěstovat lilie na balkóně. Potom můžeme rostlinu v květináči dát dovnitř přezimovat, nebo cibulky vyndat a. Odkvetlé cibuloviny v květináči nevyhazujte.


Cibule se dává tak hluboko, aby nad ní bylo tolik půdy, jak velká sama je. Na zahradě pokvetou i. Upevnění ke drátěnému oblouku a oporám v květináči. Nutno zazimovat před 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky