úterý 4. června 2019

Jak stříhat bobkovisen

Jak si z bobkovišně udělat živý plot? Jelikož je bobkovišeň stálezelená rostlina, bude se dobře vyjímat po krajích cest v malém keřovitém . Botanicky tvoří bobkovišeň samostatný rod Laurocerasus, jinak též široký rod Prunus – slivoň, kam bobkovišně řadíme spolu s třešněmi, . BOBKOVIŠEN KDY STŘÍHAT. Bobkovišeň Caucasica. I když píšou, že se má stříhat v červnu apo stříhat podle mne jde asi kdykoliv v létě. Tam, kde ustřihnu, tak tam vyroste nové koště.


Jak rychle roste bobkovišeň ? Jak pěstovat bobkovišeň – Príma receptář. Kde bobkovišeň pořídit? Sazenice tohoto okrasného keře . U staršího plotu ze stálezelených dřevin . Subscribe to kdy stříhat bobkovišeň. Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném.


Například živé ploty se doporučuje stříhat od dubna do poloviny . Ale ta ale žádá jistou péči. Kdy správně stříhat živý plot. Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace.


Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Stříhání je možné v dubnu nebo v polovině července. Jednou z ideálních stálezelených rostlin jak pro živý plot, tak pro zakrytí nevzhledného zahradního koutu je bobkovišeň , u nás již tradičně . Doporučuji ostříhat uschlé konce až na zdravé dřevo a určitě obraší. Pro jedovaté plody není vhodné jej pěstovat . Má se řezat vlétě ale ona dost dobře obrůstá,tak by to nemusel bt problém. Takový plot je ale z dolní části řídký a nepříliš estetický.


Video jak strihat kvety hortenzie . Pomocí tohoto krátkého videa Vám chceme ukázat správnou metodu stříhání a zahuštění živého plotu. Díky vzpřímenému růstu není potřeba stříhat. Pokud ho chcete tvarovat, snese jakýkoliv jarní řez.


Dodáváme v květináči. Stanoviště: plné slunce. Aby byla korunka stále kompaktní, je potřebné nakrátko ji ostříhat. Takže radši tu bobkovišeň.


Pak jsou dobré tůje, co se nemusí střihat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky