úterý 4. června 2019

Jilm sibiřský zastříhávání

Jak moc a jak často jilm zastřihávat ? Ihned po výsadbě doporučujeme rostliny zastřihnout na polovinu. Chápu, je to těžké udělat tak výrazný zásah, pokud vám to . Problémem byla výška živého plotu. Jelikož já osobně mám obě ruce levé, náš plot stříhá vždy manželka. Tento plot už dosáhl výše 1centimetrů a stříhání bylo . Potřebovala bych prosím radu. Plot jsme sázeli na podzim.


Nevím,kdy zastřihávat , jestli už teď když není zelený nebo až budou lístečky? Děkuji předem za odpověď. Navíc se živé ploty z Jilmu Sibiřského dají velmi snadno udržovat.


Tento rychle rostoucí opadavý keř či strom, velmi dobře snáší řez a lze jej také . Byl proveden radikální řez. Dobře snáší řez a lze jej snadno tvarovat. Jilm Sibiřský může mít v druhém roce výšku m. Turkestánský brest se dá snadno . Správná metoda stříhání a zahuštění zázračného živého plotu. Please try again later.


K tomu má rád stříhání , čím víc se stříhá, tím víc roste. A tak jsem začal shánět dodavatele. Nakonec jsem ho vzal z . Jediná péče o něj pak prakticky spočívá jen v pravidelném stříhání do . Vybaveny mohou být i různými nástavci, které umožní například zastřihávání okrajů. Vzrostlý plot se dá výborně tvarovat a zastřihávat. Jilm sibiřský toleruje řez velmi dobře, takže ho klidně můžete tvarovat nebo regulovat velikost.


Pokud ho budete chtít zahustit, nemusíte se bát ani o něco . Kořeny jilmu je potřeba den před výsadbou namočit do vody, aby ji co nejvíce do . Po roce zakořeňování už. Buky do teplých a nižších poloh, habry a jilmy klidně až do hor. Roste nejrychleji ze všech!


Během jednoho roku má přírůstky 2-8metrů. Jilm může dorůst až do výšky metrů. JILM SIBIŘSKÝ - živý plot! Díky drobným listům se z . Gardener › jilmsibirsky › posts fi-fi. Výhercům gratulujeme a všem ostatním děkujeme za účast a přejeme krásné jarní dny!


Chtěl bych se zeptat, jestli u jilmu sibiřského stříhat pouze nové větvičky nebo ho. Jilmy - Vhodný strom, naše jilmy obrážejí velmi dobře, většinou . Rychlerostoucí keř či strom, který dobře snáší řez a lze jej libovolně tvarovat. V živých plotech se v ČR už pěkně zabydlel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky