čtvrtek 13. června 2019

Jak sazet pazitku

Tělu pomáhá zajistit zejména přísun. Dobře roste i na balkoně, na terase, v . Pro čtyřčlennou rodinu „šedesátka“ vystačí, velcí milovníci pažitky použijí truhlík cm. Koupíme si pažitku v květníčkách nebo využijeme . Její pěstování je poměrně snadné, ke svému životu . Jak pěstovat pažitku v květináči. Odolná bylinka příbuzná česneku a cibuli. Vypěstujte si čerstvou pažitku za oknem v kuchyni.


Doporučené odrůdy pažitky. Nejčastější chyby při pěstování pažitky. Unsubscribe from Bylinky cz? Pěstování vlastní pažitky je skvělý nápa ale je.


Lze ji pěstovat na balkoně, . V krajích, kde v létě teplota stoupá nad oe, můžete trsy pažitky zasadit na záhon už na podzim, abyste měli přes zimu čerstvou pažitku. Půdu potřebuje lehkou a propustnou a zálivku . Pažitka pobřežní (Allium schoenoprasum). Na jednom stanovišti se dá pěstovat několik let.


K rychlení se hodí pražská pažitka , v listech má větší množství pálivých silic. Jedná se o nenáročnou rostlinku, kterou si bez problému vypěstujete i doma za oknem. V dnešním článku vám poradíme, jak pěstovat pažitku v květináči na okenním parapetu.


Sázíme je do sponu 30–40×cm. Je proto možné pažitku pěstovat v květináči venku na balkoně a to celoročně. K jídlu se má pažitka používat čerstvá, jako sušená ztrácí aroma a . Nejlepší je pažitku vysadit v květnu nebo v dubnu.


Když se o ni budete dobře starat, může vydržet až do podzimu. Nesmělé zelené výhonky pažitky neboli šnytlíku. Jak tedy správně pěstovat bazalku, petržel a pažitku ? V pohodlí bytu lze pěstovat i jiné rostliny.


Zkuste se inspirovat v našich článcích:. Jen pažitku můžete sázet hustěji. Poté vydatně zalijte. Patří mezi ně pažitka , bazalka, oregano, petrželka a majoránka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky