A právě tady vstupují na scénu mléčně kvašené produkty. Nebojte se její domácí www. Naši předkové nechávali s oblibou kvasit zelí či okurky , které pak mohli konzumovat po celou zimu. Vše záleží na vhodných podmínkách jako je okolní teplota , koncentrace soli.
Domácí výroba kvašené zeleniny vám navíc dává možnost individuálně. Jaká zelenina je nejvhodnější pro domácí kvašení? Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku.
U nás jsou nejznámější takto kvašené okurky. Pickles: Recept na domácí kvašenou zeleninu, pochutinu nabitou zdravím. Populární „kvašáky“, tedy mléčně kvašené okurky , jsou chuťově oblíbenější než klasické sterilované.
Doporučená teplota pro rozkvašení by se měla pohybovat okolo 20–°C. Máte rádi zkvašené okurky , kterým se lidově říká kvašáky? Pak vám určitě zachutná i další kvašená zelenina, která je velmi zdravá.
Nejčastěji si ale lidé po celém světě pochutnávají na kvašené zelenině a hlavně zelí. OKURKY NALOŽENÉ NA DELŠÍ DOBU - do sklenic s víčkem OMNI Nálev: na litr vody dkg .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.