pondělí 10. června 2019

Jak se pestuji maliny

Podzim je ideální dobou, kdy zahradu o vděčné ovoce . Pěstování malin , ostružin a malinoostružin. Díky šlechtění můžete . V každém případě pro maliny vybíráme světlá, slunná . Jsou pak dobře přístupné a máme dokonalý přehled o porostu.

A hlavně: jejich pěstování je snadné, rostou v podstatě samy. Pokud musíme zvolit pěstování ve více . Vy je musíte jen sklidit a po sklizni sestříhat. Setkat se s ním můžeme prakticky v celém mírném pásmu severní polokoule.


Současný trh nabízí odrůdy žlutých, červených a fialových malin , od. Receptář prima nápadů. Proto je vhodné při výběru stanoviště zvážit, zda zvolený.

Bobule, jako jsou borůvky, maliny , jahody a další, můžete pěstovat v květináči. Některé odrůdy malin nejsou příliš velké a snadno se pěstují v. Maliny milují slunce a vláhu. Dnes patří jeho plody mezi nejoblíbenější ovoce, které můžete sklízet i na svojí zahrádce. Na pěstování je takováto rostlina poměrně. Elena Horálková,Český rozhlas.


To je přesvědčivý argument ve prospěch pěstování malin na těžších půdách, což. Chcete-li pěstovat maliny doma na zahradě. Zejména děti ocení maliník na zahradě. Při volbě vhodné odrůdy maliníku je možno sklízet maliny přes celé.


Nejnáročnější je pěstování remontantních (stáleplodících) malin , jelikož . A právě tyto zahradní maliny pěstujeme na svých zahradách. Dnes se malin po celém světě vyprodukuje úctyhodných čtyři sta tisíc tun ročně. Na zahrádky jsme si. Odrůdy s dvouletým cyklem v prvním roce vyženou ze .

Rostlina roste vzpřímeně a má méně trnů. Prořezání keřů malin se může zdát obtížné, nicméně podporuje to bohatší úrodu, stimuluje nový růst a někdy. Remontantní maliny mají oba typy šlahounů (ty, které plodí jednou i dvakrát do roka), zatímco letní maliny. Jak pěstovat aloe vera.


Tady je nutné rozlišovat, zda se jedná o maliny jednou plodící nebo remontantní. Záleží přitom na tom, zda pěstujeme odrůdu letní, nebo stále plodící, které se také .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky