pátek 6. září 2019

Flex control návod

Na mladých listech zpočátku vypouklé světle zelené nebo červené skvrny. Na meruňkách se choroba nejlépe pozná podle výrazných kroužků na pecce. Na plodech se tvoří tmavé skvrny se strupovitými ranami.


Na ochranu se za deštivého počasí používají u odrůd náchylných k chorobě opakované . Na samém začátku června se mohou objevit při vlhkém počasí především na meruňkách a broskvoních šedohnědé skvrny na listech, někdy i na letorostech ale . Pozor na šíření houbových chorob na bramborách, rajčatech,.

Dobrý den, v blízkosti oře? Stromy jsou celkově v dobré kondici, . Tyto skvrny jsou jen na některých plodech, jiné plody jsou v pořádku. Beta- karoten je v meruňkách obsažen v poměrně vysokém množství, . Hnědé skvrny na meruňkách nemusí hned signalizovat hnilobu. V případě, že se po „rozetření “ prstem nerozmažou, jde o neškodný otlak po . HR Může se vyskytovat na listech nebo plodech řady druhů.


Z ovoce především na jablkách, ostružinách, malinách, angreštu, aktinidiích, meruňkách a slivo- ních.

Skvrny vidíme i na plodech, postupně se propadají a vzniká typický hrbolkový povrch. Plody většinou předčasně opadají. U meruněk se tvoří na. Při dozrávání meruněk se na plodech objeví suché hnědé skvrny , meruňky začínají hnít a opadávat.


Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší meruňke a zároveň použít. Příznaky na plodech broskví se podobají projevům Šarki na meruňkách s tím. Původci choroby přezimují v mumifikovaných plodech v korunách stromů, na opadaných. Na rostlinách se objevují různě velké ohraničené skvrny.


Zdeformované, strupovité nebo s hnědými fleky vám signalizují, že se stromem není. Moniliové choroby se nevyskytují jen na meruňkách. Skvrny jsou většinou lokalizovány v blízkosti stopky ( na horní části plodů). Napadené plody nerostou, jsou deformované a často praskají a následně jsou . Mnoho zahradníků se zajímá o otázku, proč se na meruňkách objevují hnědé skvrny.


Tento příznak naznačuje, že strom je nezdravý, je nutné . Na samém počátku června se mohou objevit při vlhkém počasí především na meruňkách a broskvoních šedohnědé skvrny na listech, někdy i na letorostech ale . Nejspis to byla jen alergie na potraviny, rekla bych ze po merunkach.

Léto je skvělá doba na lenošení na dece či na procházky v lese a pochutnávání si na šťavnatém sezónním . Strupovitost způsobuje nejdříve na listech a poté i na plodech olivově zelené, sametové skvrny. Silně napadené listy zasychají a opadávají. Symptomy jsou nejzřetelnější pouze na prvních listech, pak ustupují. Listy: Od května se objevují splývající, svět- le až olivově zelené prstenčité skvrny.


Tato hniloba se projevuje zejména na plodech a letorostech. Na počátku všeho boje proti moniliové hnilobě plodů je samozřejmě prevence. Co na první pohled vypadá jako krystalky vysráženého cukru na sušených meruňkách či fících, se několikanásobně zvětšené může ukázat jako .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky