čtvrtek 19. září 2019

Jabloněprořezávání

Dospělci se líhnou před kvetením jabloní. Samičky poté kladou vajíčka. Larvy se líhnout přibližně za týden. A chvilku na to napadají další plody. STRUPOVITOST JABLONĚ.


Strupovitost způsobuje houba Venturia inaequalis. Na listech jde o sazovité skvrny, které nekrotizují a listy opadávají . Jabloně a hrušně jsou typickými ovocnými dřevinami našich zahrad. Hrušně bývají často napadány . Monilióza, pilatka, strupovist - choroby a škůdci jabloní , které znehodnocují úrodu jablek. Jak proti nim zasáhnout. Rezavění” listů způsobují listožraví škůdci - předivky, molověnky, klíněnky i další.


Poškození způsobují housenky, které listy síťkují, tj. Boj s některými škůdci a chorobami sice nemá ekologickou variantu. Jabloně patří ve střední Evropě k nejpěstovanějším ovocným stromům.


I tady ale musíte dobře vybírat, protože škůdci a choroby někdy po čase „prolomí“ . Choroby a škůdci jabloně “. V této kategorii je pouze následující stránka. Chlorotická skvrnitost jabloně. Virová mozaika jabloně (Apple mosaic virus, ApMV) HR Především jabloně , ale i další dřeviny včet- ně slivoní. Jablka se dostávají na zahrádkách opět na výsluní. Zkusíme si říct, jak pěstovat jabloně , abychom se . Není se tedy rozhodně čemu divit, že jabloň patří mezi ty nejoblíbenější ovocné stromy.


Bohužel se ale ani tyto stromy neumí sami ubránit nepříjemným škůdcům. Letorost poškozený vlnatkou . Je to vážný škůdce jabloní a hrušní, napadá i příbuzné okrasné druhy jako jsou hlohy,. Jan Kopřiva popíše nemoci a škůdce u jabloní a vysvětlí kdy a jak je dobré se proti nim chránit.


Máte v zahradě jabloně a přesto kupujete „ukázkové“ plody dovážené ze zahraničí, protože právě vaše jablka nedosahují takové jakosti? Srdéčková hniloba v pokročilém stadiu na kedlubně. Kaménkovitost plodů na jabloni.


Nespecifické choroby a škůdci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky