úterý 24. září 2019

Jakou matu pestovat na balkoně

Bylinky na balkon : Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat. Jako ideální místo se tak jeví okna nebo balkóny na západní nebo východní straně, dobře snese i stranu severní. Jak pěstovat mátu peprnou. Máta má blahodárné účinky na naše zdraví.


Tlumí křeče zažívacího traktu, bolesti hlavy, povzbuzuje chuť k jídlu,. Pokud se chcete naučit pěstovat mátu , v tomto článku se dozvíte, jak na to. Můžete mátu zasadit venku, na okenní parapet, nebo třeba na balkon. Máta je vhodná k pěstování doma v květináči i na zahradě.


Je nenáročná, takže se. Jakým způsobem tedy s mátou zacházet? Ideální místo je na terase u domu nebo na balkóně bytu. Například jak vysévat semínka rovnou do truhlíčku, nebo sázet sazeničky a jak se. Z víceletých můžeme pěstovat na balkoně například šalvěj, meduňku, mátu , . Velmi oblíbená nenáročná bylinka, pěstuje se na zahrádce v záhonku nebo doma v květináči na okně či na balkoně.


Má ráda polostín a pravidelnou zálivku. Poradíme vám, jak pěstovat bylinky na balkóně. MÁTA v dobrých podmínkách roste velmi bujně a rychle se rozrůstá do šířky. Minizahrádku s květináči můžeme jednoduše vytvořit i na balkoně či za.


Způsobů, jak pěstovat bylinky, abychom je mohli mít kdykoliv na talíři, . Vhodným místem pro pěstování je zahrada nebo balkon. Máta jako bylinka do vaření, nápojů nebo také jako přírodní repelent, který vás může ochránit před klíšťaty a. Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje. Pro začátek budete potřebovat nádobu s odpovídající drenáží pro zdravý růst rostlin. Pro mátu je důležitá dobrá půda, . Nejjednodušším způsobem, jak pěstovat mátu doma i na zahradě,. Budete-li ji pěstovat na balkoně , ideální je orientace a sever, východ či . Mátu můžete pěstovat jak na zahradě, tak na balkoně v truhlíku nebo i za oknem doma.


Takže pokud nemáte zahrádku, můžete si tuto bylinku . Bylinky - pěstují se hojně nejen na zahradě, ale i na balkóně. Pěstování máty není vůbec žádná věda a my vám prostřednictvím dnešního článku prozradíme, jak pěstovat mátu doma v květináči. Máta je snad nejpoužívanější bylinka vůbec – její využití sahá od léčivých nápojů a likérů, přes koupele, obklady a kloktání, až po využití v kuchyni jako koření.


Bazalka se v našich podmínkách pěstuje jako jednoletka, jsou odrůdy, které můžeme. Je stejně jako máta velmi odolná, ale tolik se nerozrůstá. Zejména víceleté bylinky, jako levandule, máta nebo šalvěj jsou pro pěstování. Balkon úplně nutný není, na pěstování bylinek bohatě stačí okenní parapet.


Bylinky pěstované v květináčích na terasách nebo balkónech. Jaké bylinky doporučíte na přímé slunce, jaké do stínu či polostínu? Jaké máte zkušenosti s pěstováním na balkoně a co tam pěstujete …. Já mám na balkoně rajčátka, chilli papričky a bylinky - bazalku, mátu , kopr a další :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky