pondělí 16. září 2019

Jak ostrihat vinné révy

A tak stále dokola provádíte stříhání vinné révy. Jak stříhat vinnou révu na jaře? Krátká ukázka stříhání odrůdy Rulandské šedé ve vinici Karlík, trať Kameny v jihomoravských Šardicích. Táta s bráchem stříhají Sauvignon Blanc.


Návod jak správně ostříhat vinohrad a postarat se o vinohrad.

Vhodné pro naprosté amatéry. Je mozne tyto nove slahouny ostrihat ? Polopatě, Proč je tolik důležitý každoroční řez. Jak vypadá důkladné ošetření vinné révy.


Diskuze: Re: Re: Re: stříhání vinné révy návod. Ako správne strihať vinohrad - Strihanie viniča - Rez viniča - Vinohrad. Koně ZahradničeníNápady. SLOVENSKO ZHORA - Tipy na výlety po Slovensku .

I když je ještě tuhá zima, je čas postarat se o vinohrad. Prohlédněte si jak je třeba správně révu ostříhat a zajistit. Kdyby je vinaři neostříhali, narostla by sice spousta bobulí, ale patřičně by nedozrály, . Letos je všechno oproti rokům minulým opožděné.


Vinná réva se stříhá , aby se regulovala plodnost keřů. Loni jsem stříhal 26. V našem video návodu na střihání vinné révy si ukážeme jak správně prostřihnou vinnou révu, aby byla vaše úroda co nejefektivnější. A rostlina nebyla zbytečně . Réva se skládá z kmene, tzv hlavy, jednoho nebo dvou loňských prutů, ze kterých letos vyrostou letošní výhonky s hrozny.


Pokud byste to dělal až v teple, pak by vytékala míza a rostlině by chyběly . Jestliže budete vinnou révu sázet na jaře, je nutné ji upravit řezem již před výsadbou. Jakmile budete revu na jare strihat , tak jeden výhon necháte dlouhý do . Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý. Témata: vinná réva , víno, zahrada, ošetření révy, stříhání révy, střih révy vinné, pěstování vína . Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv.


Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín.

Réva plodí na letošních výhonech, co vyrůstají z loňského prutu, který vyrostl ze. Musím se přiznat, že první rok po zasazení vinné révy jsem vůbec neměl představu. Váno Březen se již rozběhnul. S tímto měsícem se přibližuje první jarní den.


Stříháme vinnou révu. Jde však pouze o číslo v kalendáři. Ale pozor - na videu není vidět, jak stříhají zásobní čípek!


Z toho je vidět, že vinař i televizní střihač střihají dle odlišných pravidel. Nadešel totiž čas pravidelného stříhání révy. Společně se svou kolegyní mají na starost vinice na svazích západně od Radobýlu v Michalovicích . Jeden, nebo dva tažně?


Každý vinohradník má při stříhání samozřejmě svůj postup, který se traduje z . Jitka Jiříková Všichni známe pořekadla a rčení o víně , o tom, že ve víně je pravda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky