úterý 10. září 2019

Jak presazovat pivoňky

Raný podzim je přitom výbornou příležitostí přesadit či rozdělit starší trsy nebo vysadit. Přesazujeme -li pivoňky dříve a listy jsou ještě zelené, . Jak přesazovat pivoňky ? Jen pokud jim dopřejete několik let . Vážení příznivci pivoněk. Rád bych přispěl do debaty na téma přesazování pivoněk.


První otázkou je, proč je vlastně chceme přesadit. Přesazování Pivoněk - Zahradní království zahradnikralovstvi. Máte na zahradě klasické babičkovské pivoňky a trsy jsou již příliš bohaté či prorostlé plevelem?


Anebo potřebují zcela změnit místo, aby . Je důležité, aby rozdělená rostlina nebyla sázena hlouběji než na původním stanovišti. Nesnášejí přesazování a rozrostou se téměř do dvoumetrové šíře. Pokud je už nutně musíte přesadit , pak od začátku září do konce října, . Víte však, že konec srpna je dobou, kdy tyto květiny potřebují přesadit ? Pivoňky krášlí mnoho zahrad.


Bylinné pivoňky se dožívají většinou kolem let ale . Klasikou jsou pivoňky s jednoduchými růžovými květy, mezi novinkami najdete plnokvěté. Letos bychom chtěli na zahrádce přesadit jednu z pivoněk , jelikož záhonek chceme jinak dispozičně řešit. Rostliny sázejte pečlivě, ať je nemusíte přesazovat.


Vím však, že pivoňky přesazování. Množíme je koncem léta dělením trsů. Dřevité pivoňky (Paeonia suffruticosa) vysazujeme hlavně jako solitéry.


Na jednom stanovišti mohou zdárně růst i . Zálivka: Zvýšenou pozornost zálivce věnujeme samozřejmě v době po výsadbě,. Pokud chcete pivoňky pěstovat, pečlivě vyberte místo. Nemají totiž rády přesazování a rozrostou se skoro do dvoumetrové šíře.


Volíme teplejší chráněnou polohu na mírném slunci . Pěstování pivoněk : vyhněte se nejčastějším chybám. Problém číslo jedna – přesazování. Aby bylo jasno – pivoňky ho opravdu rády . Dobrý den, chtěla bych přesadit pivońku a při té příležitosti oddělit i část pro kamarádku.


Zjara pučí nové výhony.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky