pondělí 30. ledna 2017

Hnojeni kurinci

Jak si ale vypěstovat zdravou cibuli a mít ji tak vždy po ruce? A pustit se můžete nejen do sázení cibulových sazenic, ale i do výsevu cibule ze semen. Stejná rada platí nejen.


To samozřejmě ještě před výsadbou. Nezapomeňte na hnojivo ! Na trhu najdete speciální hnojivo pro cibuli a česnek. Zařazujte ho do druhé trati, nesnáší totiž čerstvé hnojení. Nepřehlédněte: sadbu je vhodné před výsadbou mořit. Vhodný termín pro sázení ? Donedávna se pěstovala ozimá cibule ze srpnových výsevů.


Stačí, když na záhon přidáte kompost na jaře před výsadbou. Před setím hrachu nebo čočky, zeleniny třetí tratě, záhon není třeba hnojit. Cibule nepotřebuje přímé hnojení , proto ji zařazujeme do druhé až třetí tratě. Při sázení si pomáháme sázecím kolíkem, dolíky však neděláme příliš. Při prvním hnojení - před setím - aplikujeme nejvíc dusíku, ale.


Mírně vlhká půda je pro sázení cibule ideální. Namočíte-li však cibulky před sázením na hodin do dešťové nebo převařené vody mají potřebnou vlhkost a na. Pod vlivem dorůstajícího měsíce přijímá půda i rostliny hnojivo rychleji a lépe. Za odpovídající hloubku pro druhy s většími cibulemi se považuje minimálně až. Základní hnojení před výsadbou je popsáno v části o hnojení a hnojivech.


Zelenina středně náročná: kedlubny, okurky, paprika, rajčata, cibule ,. Na jaře před výsadbou zapravíme ještě g LAV nebo g síranu . Pro pěstování póru je ideální zelené hnojení , které by se mělo vyset už na podzim a . Sadbu cibulí sázíme do rýh nebo s použitím sázecího kolíku do řádků - cm. AGRO Organominerální hnojivo cibule a česnek je určeno pro všechny druhy. Nevhodné je přímé hnojení chlévským hnojem.


Ze živin potřebuje hlavně fosfor a draslík. Cibulky sázíme v říjnu, listopadu do zámrazu. Porost cibule může být zakládán ze sazečky nebo z výsevů. Nároky na hnojení jsou střední, to přibližně odpovídá dávce 1g dusíku, 10–g.


Dusíkatá výživa se rozděluje na dvě hlavní dávky – před vzejitím a po vzejití a následnou . Pranostiky: Česnek se má sázet den před zamrznutím půdy. Slunce, vyšší teploty a vyhřátá půda, to je to, co cibule a česnek. Hnojení cibule není nutné, pokud je půda plnohodnotně připravena pro . Abychom tuto půdu zregenerovali, nestačí jen dobře hnojit.


Střídavá výsadba cibule nebo pórku a mrkve chrání mrkev před. Odrůdu česneku je nejlepší koupit ještě před podzimem, například v. Zásadně by se však nemělo sázet na místo, kde byla jako předplodina cibule , pórek .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky