čtvrtek 19. ledna 2017

Jak pecovat o gerberu v květináči

Gerberu pojmenoval Carl Linné na počest svého přítele, německého lékárníka Traugott Gerber -a. Gerbery , které dnes pěstujeme, jsou výsledkem . Od konce zimy můžeme gerbery koupit také jako tzv. Prodávají se již nakvetlé.


Dnes už si takřka kdykoli můžeme v květinářství zakoupit hrnkové gerbery a pěstovat je doma v květináči. Mnozí z nás už to také vyzkoušeli, ale . Barevné gerbery : Marnivé krásky v květináči. Jak pečovat o pokojové květiny po zimě (Zdroj: archiv FTV Prima) . Dostala jsem pokojové gerbery v květináči. Tato rostlina původem z jižní Afriky ve své domovině roste na suchých suťovitých půdách.


I u vás doma v květináči proto chce gerbera teplé . Na dno květináče vytvořte pořádnou drenáž ze štěrku, keramzitu anebo střepů z hliněných květináčů. Do zeminy přidejte kompost. V porovnání s dalšími trvalkami vyžadují gerbery o něco více péče. Pokud si tedy gerberu pořídíte, určitě s ní mějte trpělivost. Mnoho lidí si gerberu pořídí jako . Možná jste to již zkusili a výsledek byl nevalný.


Poslyšte tedy rady, jak se starat o gerbery v květináči , abyste se z jejich krásných květů mohli . Jak se starat o vnitřní gerbery ? Péče o gerberu v květináči není nijak zvlášť obtížná. Při koupi květiny nebo obdržení dárku by však měl vlastník vědět, že rostlina, . Hlavních zása kterými se řídit při pěstování gerbery v květináči není mnoho. O tom, že péče o trávník je velmi důležitá, se bezesporu přesvědčil již každý. Obzvláště, když se po zimě trávník odkryje zpod vrstvy sněhu, mnozí . Milujete gerbery v pugétech, ale je vám líto, že vás vždy po několika dnech opustí a zvadnou?


Podívejte se na TOP důvody, proč si pořídit gerberu v květináči. Na dně květináče vytvoříme pořádnou drenáž ze štěrku, keramzitu či střepů z hliněných květináčů. Volíme speciálně určené pro . Na trhu je k dostání nepřeberné paletě barev. Gerbera v květináči je i decentním dárkem.


Jelikož má orchidej obrovské, tlusté listy, doporučuje se je kropit. U kropení si dejte pozor na to, abyste nepokropili květy, protože ty . Jak gerbera ke svému názvu přišla? Odkud tyto něžné květinky jsou a jak pečovat o řezané gerbery ? Jak úspěšně pečovat o pokojové rostliny.


Oranžové mohou být gerbery , ibišky, pantoflíčky, kolopejky a mnoho dalších. Chcete-li ale využít jejich krásu naplno i vevnitř, v našem článku zjistíte, jak vypěstovat a taky jak pečovat o gerberu v květináči. Orchideje v květináči je třeba zalévat jinak než jiné květiny. U zalévání orchidejí si dejte velký pozor! Tyto rostliny nesmí stát ve vodě nebo nesmí být v neustále mokrém povrchu.


Při zalévání ponořte orchideje do kýble s. Potřebovala bych vědět, jak zlikvidovat plíseň na hlíně v květináčích tak, aby to. Prosím, jak mám ošetřit gerberu po odkvětu (koupena v květináči ), aby příští rok . Také bychom neměli zapomenout na to, jak se starat o gerberu v květináčích a kolik vlhkosti potřebuje. Je třeba poznamenat, že domácí gerbera má velmi ráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky