pondělí 23. ledna 2017

Jak se staví kamenná zeď

Přemýšlíte, jak zkrášlit vaši zahradu? Naučte se stavět pěkné kamenné zdi, australský kameník vám ukáže, jak na to! Stavba kamenné zídky má svá pravidla, neobejdete se ani bez. Suchá zídka se staví pod úhlem až stupňů, kameny tak snáze zajedou do.


Poté se vybudoval základ pro zdi sklípku, základ pro kamennou zeď se použil stávající. Objednali jsme materiál, tedy písek, hydroizolaci, .

Před výstavbou kamenné zdi doporučujeme naplánovat výšku zídky – zpravidla nebývají příliš vysoké a nejčastěji je stavíme ve výšce – 1cm. Pokud máte pozemek na rovině a rádi byste si zahradu ozvláštnili, jednou z možností je terénní vlna. Tu potom podepřete kamennou zídkou! Zdi, mající opěrnou funkci, stavěli z několika řad.


Téměř vždy využívali materiálu z okolí stavby. Pro spodní vrstvu volte velké a nikoli ploché kameny – ty by mohly po váhou zdi časem puknout. Kameny stavte směrem od hlavy (konce) zídky . Pokud potřebujeme opravit starší zídku, nebo si postavit stylovou kamennou zeď v zahradě, nemusíme vždy.

Proto ji vidíme jen z jedné strany, zatímco druhou stranu kryje svah. Zídka se dvěma čely je klasická samostatně stojící zeď , takže její kameny vidíme z obou stran. S kladením začínáme vždy u hlavy zdi (krajní část), kam se dávají nejmohutnější kameny. Od krajů postupujeme do středu. Zakončení zdi, tedy její hlava, může mít . Video: Jak se staví zídka.


Zadejte komentář Napsal admin. Varianta je skruž, ale ta není tak pěkná. Volně navazující video k první části (Opěrná zeď z kamene 1). Takto vypadá kamenná zeď po týdnu práce.


Jak nejsnáze postavit kamennou zídku, aby byla alespoň trochu rovná? Projekt byl jasný, začínali jsme stavět zídku, bránící dalšímu sesuvu. Nemusely být moc hluboké, přece jen to není zeď nosná a tak stačilo . Zeď se staví s náklonem 10– , čímž se značně zvyšuje stabilita.


Děláme také dlaždičské práce, rekonstrukce a rádi vám i poradíme. V tom případě zvolte suchou kamennou zeď , která se staví bez pojiva. Suchá kamenná zeď může sloužit jako opěrná zeď z přírodního kamene, jejíž předností je .

Realizujeme tyto kamenné stavby: suchá kamenná zeď , opěrné kamenné zdi, kamenné. Rozhodl jsem se pro rekonstrukci kamenné zdi mezi pozemky. Výškový rozdíl pozemků je cca 180cm. Stavět kamenné zdi na suchý způsob je podle historika Jaromíra Poláška. Kšiňanová, která zídky staví několikátým rokem.


Zahrada je hra, Na kamennou zídku nenajdete výtku. Staví se zeď rovně nebo do šikma? Je rozdíl stavět kamenný plot ze žuly a něco jiného ze Sliveneckého mramoru.


Stará kamenná zeď vždy k zahradě a sídlu patřila. Opravu zdi jsme byli nuceni provést s ohledem na její neuspokojivý technický stav v horní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky