středa 11. ledna 2017

Jak sázet cibulky lilie

Hloubka sázení na záhonech je stejná jako u ostatních cibulovin. Nad cibulí má být zhruba trojnásobek průměru cibule. Jedině lilie bělostná (L. candidum) se . Tato hloubka je ochrání jak před zmrznutím v zimě, tak . Když si pospíšíte, ještě stihnete zasadit atraktivní lilie. Navíc, sázení cibulek lilií je velice jednoduché a hravě ji zvládne každý, i naprostý .

V okolí lilií by měla být půda ideálně pokrytá nižšími . Kdy sázet lilie Vysazovat můžete lilie z podzimního přesazování, cibule si lze koupit. Nově zakoupené cibule je vhodné vysazovat v průběhu září a začátkem října. Před sázením odříznout poškozené kořeny a . Cibule musí zakořenit, jinak by mohly v zimě . Cibulky lilie jsou po pořízení připraveny k sázení.


Odstraňte papírový obal známý jako tunika, který brání vysychání cibulek. Poradíme, jak vysazovat cibule lilií.

Pokračuje Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář. Na záhonech je hloubka sázení stejná jako u ostatních cibulovin, což v. Pokud se obáváme o nové cibule lilií , můžeme je vysadit až na jaře. Půda nad nimi by měla být třikrát vyšší než velikost cibule.


Pokud tedy sázíme průměrně velké sazenice lilií , klademe je do hloubky cca cm. Lépe vyniknou, když je nesázíme jednotlivě, ale do skupin. Při nákupu cibule je nutné pečlivě zjistit nároky dané odrůdy na půdu.


Výjimkou je lilie bělostná. Lilie se hodí do trvalkových záhonů. Hloubka výsadby cibule závisí na její velikosti a na konkrétní odrůdě. Asijské hybridy sázíme.


Pro cibulnaté rostliny jsou nejvhodnější půdy hlinitopísčité, tedy . Sázejte cibule od poloviny září do konce prosince. Je důležité, aby teplota byla pod ° C . Můžete sázet na podzim i brzy na jaře. Hlavně kupte cibule s nezaschlými kořeny z obchodu nebo podle katalogu. Zapoměňte na tržnice a .

Tyto cibule se obvykle vysazují v dubnu nebo květnu. Důležité je, že rostliny budou vysazeny po posledním silnějším mrazu ve Vaší oblasti. Ideální teplota půdy . Na zahrádce se lilie potýkají s hlodavci a dalšími nežádoucími faktory, které způsobují, že cibulky z půdy zmizí. Proto se častěji objevují v . Pokud byste je vysadili později, s největší pravděpodobností se jim . Stejně dobře lze lilie sázet i co nejdří ve na jaře - zpravidla počátkem března.


Také odběr nových dceřiných cibulek od cibule mateční je obtížnější než při hrnkové kultuře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky