středa 18. ledna 2017

Jak a kdy střihat a merunky

Proč a kdy řezat stromky meruněk ? Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem. Jak a kdy stříhat meruňku ? Předchozí článek Další článek. Meruňka patří mezi jeden z velmi oblíbených ovocných stromů.


Jím se uvolní prostor pro plody, průchod pro světlo a navíc se upraví vzhled stromku.

Proč, jak a kdy meruňku stříhat. Aby meruňka střih dobře . Nejspíš lze proklestit starší stromy , ale mladé bych nechala růst . Upřesnění informací - mohu teď v září prosvětlit koruny. Je vhodná doba k řezu švestek?


Tvorbu mladých letorostů delších než dvacet pět centimetrů podpoříme. Kdy provést řez meruňky ? Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte.

Silný řez po sklizni by mohl (v případě dešťů) probudit strom k silnému rašení, ten by pak mohl v zimě trpět mrazy. Přidal janapk, dne 15. Méně zkušení pěstitelé mají z řezu meruňky obavu, protože převládá názor, že ho . Přečtěte si další postupy, jak provést stříhání ovocných stromů . Meruňky patří k nejoblíbenějším ovocným stromům. Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní, broskvoní a meruněk. U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé . První rok po výsadbě – řez meruňky provedeme v předjaří, před rašením pupenů.


Jako základ koruny ponechte střední výhon a tři až čtyři . Přesně tato otázka tíží velké množství lidí. Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky. Letní řez meruněk není ničím výjimečným, co by se . Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů. Meruňka obecná (Prunus armeniaca, synonymum Armeniaca vulgaris) je strom z. Nebyl-li sad stříhán po několik let, bývá vhodné alespoň polovinu délky všech . Dnes je možné řez u meruněk doporučit, je však potřeba dodržet určité zásady. Prakticky všechny peckoviny jsou citlivé na infekci patogenními . Obě vyhánějí dlouhé větve dovnitř korunky i ven z korunky.


V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně.

Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky