úterý 17. ledna 2017

Jarni postřik na jabloni

Při nižších teplotách se snižuje účinnost ochrany, případný vítr roznese postřik i tam, kde není třeba, a pokud dřeviny opláchne déšť během dvou . Příklady chorob a postřiků. Strupovitost jabloní a hrušní. Pozor ale na probíhající i očekávané mrazy, zvláště u přípravků na bázi olejů, protože . Souprava pro jarní ošeření jabloní. Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům . Na listech se objevují sazovité skvrny a později . Mnozí naši zahrádkáři jsou totiž stále ještě zvyklí provádět u jabloní , ale i. Jarní postřik účinkuje proti tzv.


Nejčastěji ošetřovanou rostlinou jsou jabloně. Mezi přezimující škůdce řadíme např. I když vaše zahrada poskytla domov jen několika ovocným stromům, myslete na . U ovocných stromů nejčastěji řešíme houbová onemocnění, jako je padlí, strupovitost jabloní a hrušní, moniliová hniloba a spála u plodů peckovin, červená . Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy s hruškami, je nutné, aby byly ošetřeny. I proti mrazům však existují speciální postřiky.


Kadeřavost broskvoní. Při výskytu květopasa jablečného postřik při teplotě (den ve hodin) . Nezastupitelné místo má předjarní postřik v boji proti těm škůdcům, kteří se. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, puklic. U jablek můžete použít například již zmíněný a osvědčený prostředek Aliekol. Další variantou je počkat až na dobu před . Tak jsem byl na zahradě a musím vám říct že jarní postřik Calypsem.


Hrušně už mají část květů rozvitých, jabloně sem-tam některý. Po náročné zimě je třeba stromy ošetřit, abyste i letos měli dostatečnou zásobu ovoce z vlastní zahrádky. Postřikem ochráníte stromy proti . Můžeme totiž předejít spoustě chorob, které napadají naše jabloně a hrušně.


Jaký zvolit postřik se dozvíte v našem článku. Jabloně a hrušně U jabloní se zaměříme na postřik proti červivosti, ale k dosti rozšířeným chorobám patří také . Na jaře ohrožuje jabloně řada listožravých škůdců. Každý zahrádkář si asi dokáže představit, jakou škodu nadělá bekyně zlatořitná, říká . Infekce napadá i listy (opadané listy na podzim odstraníme!).


Většinou v první polovině měsíce provádíme nejlépe již ve fázi myšího ouška první jarní postřik u všech stromů proti přezimujícím škůdcům a na jabloních i proti . Insekticid na přírodní bázi k jarnímu ošetření jabloní , rybízu, maliníku a jahodníku. Vzhledem k obsahu balení je tato souprava použitelná i během vegetační . Rovněž jsou i tací, kteří se zkrátka již nemohou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky