pátek 13. ledna 2017

Jak naloźit chilli papričky

Sezona pěstování chilli v našich končinách jde do finále, a tak určitě přemýšlíte o tom, jak s úrodou naložit. Suroviny na lák na nakládání chilli papriček Jalapeno: Jalapeno papričky. Výborné je dát po jedné papričce do lahve nakládaných okurek.


Papričky Jalapeno jsou vynikající chilli papričky (feferonky), které se většinou sklízí ještě zelené a dají se zpracovat různými způsoby. Dnes si představíme jeden .

Ideálním způsobem, jak zpracovat vypěstované chilli papričky na zimu, je podle zkušeností Petera Gajdoština naložení do kvalitního oleje. Sezóna pěstování chilli v našich končinách jde do finále a tak určitě přemýšlíte o tom, jak s úrodou naložit. Výchozích cest jak uchovat materiál, který v zimě . Mně se čerstvé papričky v oleji také neosvědčily. Nálev krátce povaříme (asi minuty) a ještě horkým nálevem chilli papričky.


Pro starší je dobré papriky krátce povařit v nálevu, naložit do sklenic, dolít nálevem . Chilli papričky jsou nejen téměř nezbytným kořením pro každého, kdo má rád pořádně ostrý guláš, ale také prospívají našemu zdraví.

Působí jako přírodní . Chilli papričky se dají zpracovat různými způsoby, můžete je nasušit, zamrazit nebo třeba naložit do láku. Jak ale papričky uchovat? V následujícím článku naleznete recept . Papriky po jedné straně nakrojíme, aby se snáze prosytily sladkým nálevem. Naskládáme je do sklenic a mezery vyplníme rozinkami. Připravíte si koření co Vám chutná, olivový olej, hrnec s vodou, pokličku, skleničky, chilli papričky vlastní volby a klidně i česnek.


Smícháte suroviny a vložíte . Letos jsem pěstování chilli papriček nějak podcenil. Pár kousků jsem odložil na Jalapenos poppers a zbytek jsme se rozhodli naložit. A když se sklizeň podaří, nastane otázka, co s plody chilli papričky ? Připravte si sušené chilli papričky Trinidad Scorpion Moruga.


Zbavte je semínek a stopek a nadrťte je na kousky o různé velikosti. Na lahodné nakládané papriky budete potřebovat olej, česnek, kapary, tymián, sůl, pepř, feta sýr, případně chilli. Já peču lečo v troubě: napřed papriky cca minut, pak přidám rajčata cca minut peču, sůl, chili papričky jak kdo má rá cuketa atd.


Celé chilli papričky můžete dále použít dle libosti: vařit, naložit , rozmixovat.

Kouzlení v kuchyni i na talíři se meze nekladou. Abyste to náhodou nepřepískli, . Postupně do nich vložíme cibuli nakrájenou na měsíčky, pár proužků chilli papričky a kapie. Takto proložené špekáčky postupně skládáme do sklenice. Tip : Chili con carne se dá připravit i ze sušených chilli papriček , ideální je ancho, . CHILLI PAPRIČKY MALÉ.


Birdseyes chilli jsou droboučké, ale zvláště štiplavé, špičaté papričky, které dorůstají velikosti – cm. Recept na domácí chilli olej. Bylo jen otázkou času, než si ho doma zkusíme naložit sami. Dopředu říkám, že je lepší vydržet ten štiplavý zápach z česneku a udělat si jich víc .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky