čtvrtek 12. ledna 2017

Jak pestovat zimni kaly

Kaly jsou vyhledávané pro své nádherné květy se zajímavě. Elegantní kaly můžete pěstovat v pokoji i na zahradě jezírka. Sněhobílá zimní kala. Bílá pokojová kala (Zantedeschia aethiopica) se pěstuje pro zimní řezané květy, v létě prodělává vegetační klid končící. Přečtěte si v diskuzním fóru, jak kaly pěstují naši čtenáři.


Dříve byly známé a vyhledávané hlavně pokojové sněhobíle kvetoucí kaly ( Zantedeschia aethiopica), které se pěstují pro zimní řez a často krášlily například.

Kdo chce pěstovat kaly , musí se předem rozhodnout, jestli chce zimní krásku do bytu, nebo venkovní druh pro letní období. V řecké mytologii byly kaly kapkami mléka bohyně Hery. Liší se od sebe jak barvami, tak vegetačním obdobím – lze rozlišit letní a zimní kaly. Nejrozšířenější bílá. Kaly můžete pěstovat doma i na zahradě.


Kalu může pěstovat každý začátečník. Jak vypadá jaro u vás doma? Zimní zahrada a venkovní terasa v jednom.


Mohou ozdobit byt i dům, pestrobarevné letní kaly v sezóně i vaši zahradu.

Dají se pěstovat doma i na zahradě. Správný název je Zantedeschia. Kala je cibulnatá rostlina, která nesnáší mráz, a proto nemůže přes zimu zůstat venku.


Mohl by jste mi prosím napsat čím je hnojíte a zda mají nějaké období klidu bez zálivky. Pěstování kaly není . A jak moc je zaléváte? Bílé zimní , barevné letníPod společnou střechou pojmu kala (česky ďáblík) . Avšak ti, kteří budou dodržovat následující tipy, si budou moci pěstovat kalu v. Nejlepší vodou pro zálivku kaly je voda s nízkým obsahem vápníku, například . Zimní stanoviště by kala měla mít kolem °C a chráníme ji proti . Velký efekt poskytnou kaly v květináčích na terase či na balkonu. U nás je Zantedeschia.


Zimní kaly jsou určeny do bytu, ty letní do zahrady, na balkon či terasu. Pozor, čemeřice jsou jedovaté! Dámská zimní čepice modelů.


Vypěstujte si letní kaly – zvládne to úplně každý. Tuto ozdobnou rostlinu z čeledi lilkovitých můžete lépe pěstovat v květináči. Tato stálezelená liána se zdráhá dobře kvést a nekvete vůbec, když jí nedáte zimní klid.


Pokojové rostliny: hrnkové růže, africké fialky, pokojové azalky, kaly , gloxínie.

Rady jak lépe a levněji bydlet od podlahy po střechu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky