úterý 13. června 2017

Grilování lilek

Grilování lilek

Postup: Čerstvý lilek důkladně omyjeme a osušíme. Z lilku nakrájíme tenká . Bavíme-li se o grilované zelenině, nelze se nezmínit o lilku. Grilovaný lilek je jednoduše báječná pochoutka a náš recept vám poradí, jak si takovou dobrotu . Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a . Osušíme a grilujeme nasucho na rozehřátém grilu nebo v grilovací pánvi.


Grilování lilek

Hotový lilek dáme do mísy, mírně osolíme . V pánvi rozpálíme olivový olej a lilky okořeněné grilovacím kořením krátce opečeme. Vložíme pod gril a necháme ještě chvíli grilovat. Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.


Lilek na grilu patří k letní klasice. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací. Grilovaná zelenina je nejen skvělou přílohou ke grilovanému masu, ale v horkých letních dnech může posloužit i jako lehký oběd. Jak zeleninu grilovat? Připravenou zeleninu na gril můžeme libovolně dochutit, doporučuji například plátky pokapat olivovým olejem, zelenina tak . Pojďme se spolu podívat, jak si tuto zeleninu připravit i bez grilu v troubě.


Na jaké recepty se můžete těšit. Pikantní marinovaný lilek připravovaný na grilu můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku při zahradním grilování. Recept na letní grilovaný lilek s bylinkami. Omyté lilky nakrájejte na plátky, potřete je olejem a postupně grilujte na středně vyhřátém grilu z obou stran.


Ke grilovačkám patří určitě i zelenina. Většinou peču papriky a cuketu, kukuřici a taky lilek. Tentokrát jsem ho grilovaný ještě naložila do . Rajčata i lilky nakrájejte na plátky, lilky navíc nasucho zprudka ogrilujte. Na talíři střídejte plátky lilku a rajčat, přidejte i polosušená cherry rajčata a ančovičky a . L grilovacího koření na zeleninu . Udělejte vyjímečný oběd s lilkem!


Grilování lilek

Získejte recept Romana Pauluse na grilovaný lilek zapečený s mletým masem. Jun This Pin was discovered by Petr recepty. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Velmi dobrá je na grilu, kde na sebe váže vůně a chutě všeho, co tam přidáme.


Lilky vložíme do rozpálené grilovací pánve (bez oleje) a z obou stran grilujeme do zlatohněda. Osolíme, opepříme a na okraj plátku lilku dáme vrchovatou lžíci . Dorůstá až jednometrové výšky. Květy jsou nachové až světle fialové. Plodem jsou červenofialové bobule . Ingredience: střední lilky, paprika, středních rajčat, chilli paprika, menší cibule, olivový olej, pálivá .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky