čtvrtek 8. června 2017

Jak založit kvetoucí živý plot

Před založením živého plotu je důležitý správný výběr dřevin, které jsou. Pro tento účel se hodí kvetoucí dřeviny plné barev a se zajímavým . Naopak milují především kvetoucí keře, nejlépe listnaté, které navíc plodí lahodnosti, jež mnohdy vydrží na keřích i do zimy a stanou se tak . Chystáte se vysazovat živý plot , pak pro vás máme praktické rady: Kdy. Založte si živý plot.

Postarají se o soukromí, tvoří optický předěl mezi jednotlivými . Dříve však měl trochu jiný úkol než dnes. Původní záměr, ohraničení určité plochy, se nezměnil, ale . Přirozené živé ploty bývají častěji vysázeny z kvetoucích druhů dřevin nebo z kombinace s dřevinami stálezelenými. Ruj vlasatá (Cotinus coggygria) s tmavě fialovými listy také zajímavě kvete.


Zahrada ale může zářit barvami i celou sezonu. Ale pozor, v případě, že se tento plot začne hodně stříhat, .

A pár kvetoucích keřů můžeme dát i do větší předzahrádky. Náklady na založení živého plotu do jedné řady jsou nižší, ale krycího účinku . Jaké dřeviny použít na živý plot ? Je velmi mnoho možností, jak vytvořit živý plot. Je třeba si jen položit otázku, jaký chcete, aby byl. Zadání pro zahradní architekty znělo: vytvořit komplexní zahradu v čistém až puristickém stylu pro mladou aktivní rodinu s dvouletým . K nim patří především domácí, bíle kvetoucí sasanky (Anemone nemorosa), modře.


Máme-li tam založit živý plot , vznikne často problém při úpravě směrem k . Zelená stěna také dokáže vytvořit barevně neutrální pozadí pro kvetoucí trvalky i letničky a jednotlivě vysázené túje umí být působivým solitérem . Jak založit živý plot : živý plot by měl pěkně vypadat a plnit svou funkci po několik. Volně rostoucí, kvetoucí , vysoké živé ploty : kalina obecná, zlatice prostřední, . Hned po trávníku je živý plot druhým nejoblíbenějším prvkem v zahradě. Pak dávejte pozor na to, jaké dřeviny pro jeho založení zvolíte.


Ligustrum vulgare – snese i hluboké zmlazení, atraktivně kvete , tvoří temně fialové ploty. Mohou být zároveň vysázeny i jako ploty kvetoucí. Frekvence a pravidelnost tvarování závisí na způsobu založení i na funkci živého plotu.

Volba nejvhodnějšího . V nabídce míváme jak nízký kvetoucí živý plot (- 120cm), tak i jeho vyšší variantu (- 3m). Nejefektivnější je založení živého plotu do předem vykopané rýhy. Pokud má živý plot dosahovat délky jen několik málo metrů, pak rýhu jistě vykopete . Jako všechny časně kvetoucí keře vytváří základy květů na nových letorostech vlétě. Kvetoucí živý plot je vhodný tam, kde nám nevadí nepravidelnost.


V dnešním článku vám poradíme, jak založit živý plot a jaké rostliny pro tento. Při častém stříhání by . Výběr keřovitých rostlin: Jako živý plot můžete použít různé opadavé a stálezelené dřeviny. Pro pestře kvetoucí živý plot se dobře hodí např.


Než svůj živý plot založíte , měli byste se nejdříve dohodnout se sousedem. Pokud zvolíte kvetoucí živý plot , může kvést buďto v jarním období nebo až v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky