pátek 16. června 2017

Jak strihat sloupovitou slivoň

Stříhání sloupovitých ovocných stromků. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Z dalších se ve tvaru Ballerin pěstují hrušně Diana a Saphira, třešeň – Sylvia, višně, ale i nektarinky či slivoně.


Všem sloupovitým odrůdám je . Stromek má něco přes 2m a pří sázení jsem zastříhnul stromek pouze o cm. Střih sloupovách jabloní - ZAHRADA. Rez sloupovite odrudy - ZAHRADA. Jak vysadit a ostříhat zakoupenou Balerinu?


Sloupovitá třešeň Sára - ZAHRADA. Sazenice bez obrostu. U stromů, které mají menší přírůstky, se výrazně snižuje plodnost, a proto musíme provést zmlazovací řez koruny, kdy zkracujeme hlavní větve o . Jabloň VESNA je letní, sloupovitá odrůda. Plody jsou velké, základní barva je zelená, ale plody jsou z velké části překryty tmavě červenou. Z tohoto důvodu odrůdy,které se jako sloupovité prodávají,my za sloupovité nevydáváme.


Běžně prodávaný sloupovitý stromek je odrůda ještě bez narostlého . Vyznačují se zpravidla bujným růstem a rychlým vývinem. Podle plodů je možné rozlišit . Ovocné dřeviny jsou stříhány a tvarovány tak, aby vytvářely ovocné stěny. Ostatní stromky které jsou vhodné pro sloupovité pěstování je třeba zpočátku udržovat.


SLIVONĚ Preventivní ošetření fungicidy některým z těchto: Dithane DG . Kdy lze stromky stříhat ? Jak správně stromy stříhat ? Jde o jabloně, které se téměř nerozvětvují. Mají pouze kmen (terminál), na kterém vyrůstá krátký plodonosný obrost. V ideálním případě se . Nepřidělávejte si práci se stříháním - o. Okrasná třešeň, sakura Amanogawa, je strom s široce sloupovitou protáhlou korunou. Návod na pěstování sloupovitých třešní.


Udržet a natvarovat třešně do malých sloupových tvarů je možné pouze za použití . Amanogawa je jednou z nich a jako jedna z mála nabízí poměrně subtilní, sloupovitý vzrůst. Slivoň je souhrnný název pro švestky, ryngle, mirabelky ad. Slívy mají kulaté růžové . Ostatní druhy krom jabloní rostou dost divoce a musím je dost stříhat. Loni zaplodila poprvé i švestka a bluma, jsou dobré jen ta bluma je do našich podmínek . Je rezistentní vůči šarce.


Stanoviště: plné slunce. Doba zralosti : září - říjen. Tyto stromky mají přirozený sloupovitý. Koupil jsem si sloupovitou višeň, a tak se chci zeptat, zda u řezu.


Zcela odlišné požadavky mají broskvoně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky