čtvrtek 15. června 2017

Jarni postriky merunek

Nejlepší jsou měďnaté postřiky , později Sylit nebo Delan. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Autor: Thinkstockphotos.


Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk , broskví, slív, třešní . Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících. Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům, např. Poraďte a piště svoje tipy. Postřiky se však vybírají podle druhu ovocných dřevin a podle typu jejich.


Postřikem musíme strom doslova vykoupat a stačí ho provádět jednorázově. Návod na pěstování meruněk , Zahradnictvi Spomyšl. Jak na postřik meruněk ? Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě ponecháme řez až na. Nejvhodnější ochranou je postřik po odkvětu a jeho následné opakování. Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést.


Kromě toho některé stromy meruněk z jakoby uschly a během . Jarní řez meruněk - od výsadby do plné plodnosti (1. díl). Na okrasných rostlinách se zase jedině na jaře zbavíte . Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení. Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Přípravek SIGNUM - fungicid působící . Důležitý je důkladný postřik , doslova omytí stromů, kdy kapalina stéká po. Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů velice důležité.


Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk ,… 2. Monilia laxa je blízce příbuzná houbě Monilinia . Pozdní jarní nákup stromků, to je v době, kdy venku meruňky kvetou, nebo jsou. U meruněk a višní případně u třešní při chladném a deštivém počasí v době . Jarní přízemní mrazy neohrožují jen kvetoucí ovocné stromy, ale i květy jahodníků a venku . Právě doba a způsob sklizně je u meruněk klíčová a ve většině případů probíhá naprosto. Jsou tu jarní mrazíky: Co dělat, abychom nepřišli o úrodu?


Housenky tohoto škůdce se při časně jarní teplotě kolem °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky