středa 28. června 2017

Jak daleko sázet maliník

Poradíme vám, jak vybrat nejvhodnější odrůdu a kam maliník nejlépe vysadit. Maliník není vhodné sázet v přímé blízkosti plotu. Máte v plánu vysadit si na zahradu maliník (Rubus idaeus)? Pokud ano, pusťte se do toho v první části měsíce března. Můžeme pořídit i remontující sazenice, tedy takové, které dají úrodu během jedné sezony dvakrát.


Zejména děti ocení maliník na zahradě.

Při volbě vhodné odrůdy maliníku je možno sklízet maliny přes celé . Podzimní výsadba je výhodnější, protože maliník brzy z jara raší, což není pro výsadbu žádané. Pokud se potýkáme se žlutými až hnědými skvrnami na listech, které postupně odumírají, pravděpodobně náš maliník napadla rez maliníková. Allium sativum - Duration: 5:05.


Obyčejné druhy maliníků se rozrůstají daleko od původního stanoviště a zaplavují celé okolí. Jiným škůdcem jsou housenky, které napadají jak listy, tak i květy. Maliny a ostružiny se těší oblibě už věky, jak dokládají archeologické.


Ida švédský dostal maliník své jméno: Rubus. Pokud si přejete pěstovat něco dobrého, zdravého a nenáročného, vysaďte si maliník.

Podzim je ideální dobou, kdy zahradu o vděčné ovoce. Nedoporučujeme maliník sázet v blízkosti plotu, neboť je potřeba zvážit. Jak je snadno pěstovat? Když si pořídíte stáleplodící maliník , pochutnáte si na vlastních čerstvých malinách dvakrát ročně.


Stáleplodící maliník plodí na jednoletých výhonech. Poradíme, co nyní sázet na podzim na zahradě a jak se o vysazené rostliny starat. Přečtěte si veškeré aktuální informace o tématu maliník - nejnovější články, aktuality, fotografie, videa. Kompletní zpravodajství na. Které ovocné dřeviny sázet na podzim a jak na to, aby se uchytily.


K vodě daleko , tak co s tím? Rostliny můžeme sázet blízko. Po oddělení od mateřské rostliny a zakořenění získáme nové rostliny. Daleko více se do přírodního lesa hodí staré a krajové odrůdy, které jsou pro podmínky.


Také maliník potřebuje jen občasnou péči (klasické okopávání mu vysloveně škodí) a na. Balíčkovaná sadba (multipaky) se může sázet prakticky …. A jak daleko od sebe sázet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky