pondělí 26. června 2017

Jak udelat kvas z cervene repy

Základem řepného kvasu je červená řepa , která má spoustu příznivých účinky na naše zdraví. Základním proces výroby je fermentace chlebu a červené řepy. Takze doporučujete udělat klasického picles ? Tak priniesli na cársky dvor recept na kvas z červenej repy. Kroniky nespomínajú, či ho pil samotný cár, no lekári tento nápoj začali doslova velebiť.


Jde o kvas a bez problémů si ho můžete připravit i sami doma. A nejde jen o to, že ji lze chutně připravit na desítky či stovky zajímavých způsobů , červená řepa je také velmi zdravá a její pozitivní účinky můžeme ještě posílit, . Zkusme si z ní připravit kvašený nápoj a pak na zdraví! Pokud vás fermentace baví a chcete experimentovat, můžete si kvas připravit i jinak.


Tedy jako základ vždy používejte červenou nebo žlutou řepu. Tento recept mi poradila má kamarádka, která šťávu z červené řepy dělá. Všechny tyto cenné vitamíny a minerály pak přecházejí do kvasu (šťávy z kvašené červené řepy ). A nyní jak si doma udělat tento „zázračný elixír“? Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela.


Fermentace, nebo-li mléčné kvašení mění sacharidy obsažené v zelenině na . Po týdnu nálev přeceďte přes čistou gázu a kvas z červené řepy máte hotový. Užívejte až polévkové lžíce kvasu krát . Konec sporů, jestli do boršče patří nakládaná řepa a čerstvé zelí nebo. Kvas jde také použít na zadělání domácích červených těstovin a . Jak správně udělat domácí kvašenou zeleninu.


Recept na kvas z červené řepy. Provést kvašení červené řepy. Připravit nápoje s podílem šťávy kvašené červené řepy a jiných zeleninových a ovocných složek. Zhodnotit kvalitu nápojů.


Obsahuje bakterie mléčného kvašení , které podporují zdravou střevní. Důležitou součástí kimči je pikantní červená pasta z chilli, sójové. Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení Lorenz-Ladener Claudia.


Doporučuje se udělat pokusy. Ve sklenici to kvasí ! Mrkev a pastinák (vlevo), bílé zelí, červená řepa a černá ředkev ( vpravo). Pokud však červenou řepu zkvasíte, její blahodárné účinky na zdraví se ještě více znásobí. Zdravotní účinky kvasu z červené řepy. Zelenina: mrkev, bílé či červené zelí, petržel, květák, brokolice, červená řepa , cibule (může být náročná na trávení).


Když jí vypijete, můžete udělat ještě jeden nálev. Foto viz recept anebo poslední obrázek v článku. Z uvařené a oloupané červené řepy lze připravit i chutnou pomazánku, kterou ocení spíš přímo milovníci červené.

Jak udelat kvas z cervene repy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky