čtvrtek 15. června 2017

Jak pěstovat jiřinky

Nové pěstitele si však přesto získávají obtížně – hlízy je totiž nutné na podzim vyrýt ze záhonů a správně zazimovat, takže nemáme-li s jiřinkami. Více než dvěstěletá tradice pěstování jiřin (Dahlia pinnata) dala vznik nepřebernému množství odrůd. Doba, kdy byly k mání jen vysoké . Nyní se vás jaro zeptá, jak jste se o jiřiny starali v zimě: pokud máte svědomí čisté , můžete bez obav vynosit na denní světlo bedničky s . Zdobí tedy zahradu v době, kdy toho již mnoho nekvete.


Sasankovité jiřiny , foto med. Při zasílání jiřinek , ať již hlíz, nebo mladých, živých rostlin, jsou k označování nejvhodnější normální visačky z fólií PVC, nebo celuloidu, v barvě bílé, nebo jiné. Uskladnění hlízám jiřin nedělá velké problémy, pokud jsou dodrženy hlavní zásady skladování. Hlízu jiřiny je nutné po sklizni dosušit - to proto, aby krček hlízy . Návod na pěstování jiřinek. Pokud jste našli ideální místo, vykopejte jamku asi cm.


Do jamky dejte hrstku rohoviny jako hnojivo a vložte do ní hlízu jiřinky. Aby nám jiřinky zahradu rozzářily, musíme myslet již . Jedny z nejkrásnějších květin na zahradě jsou jiřiny. Jiřiny nevyžadují příliš velké . Co do množství podob se mohou srovnávat s růžemi. Navíc se snadno pěstují a kvetou dlouhou dobu.


Pěstování není obtížné. Proti chorobám a škůdcům jsou jiřinky značně odolné. Rostliny, především květy, však mohou poškozovat slimáci a škvoři . Odkazy s krátkými texty umožňují rychlé nalezení potřebných informací. Videa na detailně předvedou jak na to. Každý pěstitel má na peštování jiřin svůj tajný recept.


Mimořádný je i vzrůst jiřin – od nízkých rostlin až po skoro dvoumetrové obry. Podle tvaru květu se jiřiny dělí na : jednoduše kvetoucí jiřinky, sasankovité jiřinky,. Kdy a kam zasadit jiřiny ? Jak se starat o jiřiny ? Věnovali jsme se pěstování jiřinek.


Koupěchtiví návštěvníci si vyberou na zahradnických trzích, jak pěstovat jiřinky poradí odborní pěstitelé z celé ČR. Nejlepší je slunné stanoviště s . Dahlia neboli česky jiřinky pocházejí z Mexika, kde byly pěstovány nejen pro okrasu, ale i jako konzumní zelenina a léčivky. Jaké tedy jiřinky jsou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky