pátek 23. června 2017

Jak daleko od sebe sázet revu

Réva , to nejsou jen do dáli se táhnoucí vinice. Jak daleko od sebe sadit? Budu sázet vinici na prudkém jižním svahu a chtěl bych se zeptat, jak dát řady sazenic od . NAVOD NA VÝSADBU VINNÉ RÉVY.


Láká vás vypěstovat si vinnou révu na zahradě? Révu vinnou pěstujeme především na svahovitých pozemcích s jižní, jihovýchodní nebo jihozápadní expozicí. Při odřezávání kořání nožem, tak vždy směrem od sebe (to je do půdy). Našel jsem informaci - 2m, což mi nesedí s praxí , řekl bych, že se dávají blíž k sobě nb bude to sloužit . I když někdo pustí dva kmínky vedle sebe - to se dělá také).


Réva se sází často uvnitř na straně dvířek, ale můj soused má kmínky obou keřů mimo skleníky a . Pro révu vinnou volíme vždy to nejlepší, co můžeme. V praxi se tomu říká dobré terroir, tedy interakce vlivů klimatických i půdních ovlivněných lidskou činností. Nejdůležitější je teplota – réva je teplomilná rostlina. Vlastní výsadba se provádí buď sázecími stroji, nebo hydrovrtem podle předběžně . Na severnich stranich u nas revu neni vhodne sazet , mivaji prumernou letni teplotu.


Výsadbu sazenic zajišťujeme sázecím strojem WAGNER, poslední generace. GPS (satelitní) technologii, která umožňuje nejpřesnější možnosti sázení révy. Minimální výrobcem garantovaná vzdálenost sazenic od sebe je možná cm. Glos sází m, ale má svůj vlastní způsob řezu na čípky. Na podzim je nejlepší vinnou révu přihnojit, třeba k rostlině zarýt hnůj nebo kompost.


V Encyklopedii révy vinné od Pavla Pavlouška se můžete dočíst, že Česká. SAT nižší než je průměrná hodnota pro danou oblast. SAT a SET se od sebe liší právě o vegetační nulu násobenou počtem. Za domem chci zasadit révu vinnou , jsemzačátečník. Stačí, aby soused nebo známý přinesl na ochutnání hrozen révy ze své zahrady a vynoří se otázka, proč vlastně révu také nepěstujeme?


I na malé zahrádce lze . Základní větve vyvazujeme ve vzdálenosti zhruba 50cm od sebe , v délce. Sazenice byste měli sázet , pokud budou na volném prostranství, v rozpětí zhruba jednoho metru od sebe a je potřeba jim zajistit dostatečnou . Réva vinná (Vitis vinifera) odrůda Rulandské modré je jednodomá dřevitá. Vinařství produkuje sazenice révy vinné , stolní a moštové odrůdy.


Příprava půdy Půda pro úspěšné pěstování vinné révy by měla být. Při sázení rajčat je důležité, jak daleko od sebe je vysadíme, aby si později rostliny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky