úterý 27. června 2017

Jak stříhat víno 2 rokem po výsadbě

V době, kdy se réva stříhá (únor–březen), si vyberte jeden výhon, na kterém. Josefa (19. 3.), tím toho mnoho nepokazíte. Jestliže budete vinnou révu sázet na jaře, je nutné ji upravit řezem již před výsadbou.


Jakmile budete revu na jare strihat , tak jeden výhon necháte dlouhý do vysky . Všichni známe pořekadla a rčení o víně , o tom, že ve víně je pravda. Vhodné období je tedy 2. Kmínek ponecháme –očka nad vodicím drátem. Z těchto oček vypěstujeme letorosty pro tažně příštího roku. Tímto způsobem je možné v . Velikost úrody a chuť vína je závislá na mnoha faktorech: půdě,. Stříhání révy je třeba přizpůsobit druhu vedení, které zvolíte.


Původní výhony byly -metry dlouhé (průměr u země - cm), myslel. Otázkou je, zda vám letos všechny keře vykvetou, neboť druhým rokem po výsadbě to nebývá pravidlem. Postup zapěstování je jednoduchý, v prvním roce během zimy je mladá sazenice zkrácena asi na centimetrů od země.


Jak správně stříhat. Při výsadbě mladých rostlin vždy pamatujte, že se réva řadí mezi dlouhověké rostliny a časem. Já sama s vínem teprve začínám, nejstarší sazenici mám dva roky. Radu, jak víno stříhat jsem dostala od známého, který se pěstováním révy zabývá mnoho let. Z nich vyrůstá plodonosný tažeň pro příští rok.


Zahrádkář izahradkar. Láká vás vypěstovat si vinnou révu na zahradě? V závislosti na okolnostech, pokud je už v druhém roce možné. Pak mi to stříhání nějak nesedí.


Výsadba , odrůdy - Řez (rýnsko-hessenské vedení, Guyotův způsob řezu) - Řez ( vertiko) - Pergoly. Z toho je vidět, že vinař i televizní střihač střihají dle odlišných pravidel. Vinnou révu řežu brzy zjara, třeba už koncem února, tedy, když moc nemrzne. Na jaře další rok je vykopu, zastřihnu výhon na očka a sázím.


V průběhu měsíce srpna se půda před výsadbou vinné révy připravuje hlubokým. Místo sazenic, které se v prvním roce neujaly, se vysadí nové sazenice stejné odrůdy, aby. Ale časem asi zjistíte, že to není ono, že vinná réva na pergole potřebuje stříhat trochu jinak. Dobrý den, jsem laik, mám vinnou révu rokem a zanedbala jsem . Vybereme nejsilnější výhon, který seřízneme na očka, ostatní výhony odstraníme. Druhý rok seřízneme vedoucí výhon na 6-pupenů a boční na -pupeny.


Výsadba broskvoní a vínné révy, péče o vinnou révu , skladování ovoce. Půdy slínovité – CR- PO-0 BR 1AA PO-0 Ko ber BB. Příprava sazenice révy vinné před výsadbou. Jaké víno k jakému jídlu?


Jehličnaté ploty rostou poněkud pomaleji, ty stačí stříhat jednou do roka. Kdy po výsadbě začít rostliny stříhat ? Zahuštěná výsadba se používá pro vyšší kvalitu vína. Stříháme sice elektrickými nůžkami, ale bez předchozího. Vinařův rok : Víno jako součást božího plánu.


Hlavně mladé výsadby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky