pondělí 26. června 2017

Jak se sází sázet maliny

Hnojení: Maliny mají zvýšené nároky na hnojivo. Hnojíme v předjaří před kvetením vícesložkovými hnojivy jako je NPK . Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy. Maliník sázíme tak hluboko, aby kořenové pupeny byly zakryty zemí do . Maliny jsou ovocem s výjimečnou chutí i blahodárnými účinky pro.


Druhá sklizeň ale bývá menší a ne všechny maliny dozrají.

Barvivo obsažené v plodech malin patří k nejsilnějším antioxydantům. Než si sazenici pořídíte, musíte vybrat to nejlepší místo, kde se malinám bude dařit, a sklidíte bohatou úrodu krásných . Klíčová slova: - Jak se sázejí jahody Jak sázet jahody ostružiny Jahody Maliny Maliny a ostružiny Ovocná. Receptář prima nápadů.


My se dnes s paní Ludmilou Duškovou. Pěstování malin - Garlo garlo. V případě rozsáhlejších porostů se maliny sázejí do řad vzdálených od sebe minimálně 2 . Nejvhodnějším obdobím pro sázení je podzim, ale také jaro.

K výsadbě postačí část výhonu i kořenu, mladé výhony nebo vybíráme zdravé, jednoleté sazenice. Při volbě vhodné odrůdy maliníku je možno sklízet maliny přes celé léto. Sázíme -li více keříků, je třeba nechat mezi nimi alespoň půlmetrovou . Klidne ted na podzim.


My mame doma hodne odrud. Mame doma hodne druhu. Velice se nam osvedcila ta staleplodici opravdu ma krasne . Jak daleko od plotu zasadit túje, Jak množit maliny , Malina stříhání, Kdy sázet túje, Ošetření.


Jednotlivé sazenice sázejte nejméně půl metru od sebe, oporu mít nemusí. Tu ale nutně potřebuje ostružiník, aby se jeho šlahouny měly čeho . Maliníky, které nabízíme jsou zakořeněné v přepravních konterejnerkách, takže je lze sázet od jara do podzimu. Maliny se sází do neutrální (mírně kyselé) půdy,. Ostružiník vysazujeme dále od sebe.


Užitečné rady jak sázet a pěstovat rostliny. Jde o rostlinu dvoudomou, proto sázíme pohromadě samčí a samičí rostliny. Sázíme tak hluboko, aby kořeny seděly pevně v zemi.


Během vegetace půdu kypříme, odplevelujeme a podle potřeby také zavlažujeme, nejlépe . Maliny pocházejí z našich evropských lesů kde rostou na slunných.

Po vysazení seřízneme sazenici na 2až očka a pokud sázíme na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky