čtvrtek 27. července 2017

Fungicidy na švestky

Domů Ochrana rostlin Fungicidy proti plísním a chorobám Peckoviny. Pokud trvá chladné a deštivé počasí opakovat krátce před květem. Nemoc se projevuje drobnými rezavými kupkami na rubu listů švestek,. Používejte přípravky na ochranu rostlin bezpečně.


Před použitím si vždy přečtěte označení a informace o přípravku. Respektujte varovné věty a symboly.

Puchrovitost švestky poznáte podle jakýchsi nádorů na ještě zelených plodech slivoní. Houba napadá švestky již ve fázi květu. Vhodné fungicidy - např.


Později se na nich vytváří bílý až šedobílý povlak. Kuprikolem, na počátku rašení švestek. Koukala jsem na různé fungicidy , ale na všech je napsáno, že se má použíz max.


Má cenu s tím ještě něco dělat a co? Pilatka švestková (Hoplocampa minuta) a pilatka žlutá (Hoplocampa flava) nalétávají na slivoně v době jejich kvetení, jako spolehlivé vodítko jim slouží . Začátkem léta migruje na rostliny z čeledi .

Plody musí být odstraněni včas než dojde k šíření askospor. Napadení lze omezit postřikem měďnatými fungicidy v období na. A to na jaře v období květu, potom na dozrávajících plodech a nakonec na. Klenot čínské medicíny! Kustovnice čínská je keř s krásnými oranžovými plody.


Sladké bobule dozrávají od července do října jsou výjimečně bohaté na. Přípravky na ochranu rostlin, Přípravky proti houbovým chorobám ( fungicidy ). Slabý výskyt padlí pšenice (Blumeria graminis f. sp. tritici) na odnožích byl pozorován v. S cílem oddálit vznik rezistence je nutné střídat fungicidy s odlišným mechanismem působení. Pozdní pravé švestky , Zahrada Výstaviště. Původní velmi rozšířená a oblíbená odrůda pozdní pravé švestky.


Proti poškození způsobenému mikroby je možná ochrana fungicidy. Bohužel odolnější odrůdy bohužel na úkor odolnosti mívají sklony k přeplozování , bývají méně odolné vůči mrazu. Nejnovější stránka: Mochna husí - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití. Ráno vypijte na lačno vodu, ve které byly švestky namočeny, . Někdy se zvětší a narůstá jenom část plodu, takže se na ovoci vytvářejí jakési.


V silně napadaných výsadbách u Domácí švestky je možno doporučit ještě druhé. Při chemické ochraně jsou nejlepší postřiky sirnatými fungicidy Sulík, Polybarit. Jako prevenci využijeme na podzim fungicidy s hydroxidem měďnatým, jako je Champion, Kocide ad.

Pakliže větvičky vašeho stromu vypadají jako spálené, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky